Nieuws Mysterie

Het geheugen van water en de vorm van geluid

water wonder
💹

Datum: 30 november 2021
Mysterie

Sander Compagner

Sander Compagner

De waterkristallen waar water uit bestaat, reageren op factoren uit de omgeving en vormen zich al naargelang de betekenis of frequentie van wat er in de omgeving is, blijkt uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Masara Emoto.

De mens bestaat voor ongeveer 55% uit water. Water is daarmee het grootste bestanddeel van het menselijk lichaam. De aarde bestaat voor 70% uit water, waarvan 97% zout water is. Water is de enige stof op aarde die in drie verschillende toestanden voorkomt. Water kent een vaste fase (ijs), een vloeistoffase (wat we altijd water noemen) en een gasfase (waterdamp). Water is de enige stof die bij dalende temperaturen een vaste vorm aanneemt, bij hogere temperaturen vloeistof wordt en boven de 100 graden Celcius een gasvorm aanneemt.

Misschien wel het meest wonderlijke aan water, is wat de Japanse wetenschapper Masara Emoto aantoonde tijdens zijn talloze experimenten. Dr. Masaru Emoto (1943-2014) was een Japanse onderzoeker. Hij studeerde op de Universiteit van Yokohama en was voorzitter van de International Water for Life Foundation.

Emoto stelde water bloot aan specifieke prikkels zoals muziek, een woord of zelfs een beeld en vroor dat water in, zodat er waterkristallen ontstonden. Hij nam waar dat deze invloeden van buitenaf de vorm van de waterkristallen beĂŻnvloeden. De opmerkelijke ontdekking was dat mooie beelden en mooie, harmonische geluiden tot harmonieuze en prachtig gestructureerde waterkristallen leiden. Disharmonische klanken en woorden met een negatieve betekenis zoals haat, woede, maar ook een naam zoals Hitler, zorgen voor lelijk gevormde waterstructuren. 

De waterkristallen waar het water uit bestaat reageren dus op factoren uit de omgeving en vormen zich al naargelang de betekenis of frequentie van wat er in de omgeving is. Het simpelweg opschrijven van verschillende woorden op verschillende potten met hetzelfde eten (dat voor een groot gedeelte uit water bestaat) volstaat al om een effect te krijgen. Een mooi experiment om thuis uit te proberen. 

Gezien het water dat in al ons eten zit, heeft bidden of dankbaarheid tonen, wat leidt tot positieve gedachten naar het eten en dus naar het water in ons eten, een positieve uitwerking. Het water dat we binnenkrijgen krijgt hierdoor de harmonische vormen die uit de experimenten van Emoto blijken. 

Dichter bij huis maakt Robert Boerman de onzichtbare wereld van geluid zichtbaar middels waterklankbeelden. Verschillende klanken en dus frequenties zorgen voor verschillende geometrische vormen. De wetenschap achter dit wonderlijke fenomeen wordt cymatiek of cymatics genoemd.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.




©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.