Nieuws   Gezondheid

Pokkenvirus-uitbraak: “Complotdenkers” krijgen weer gelijk


Pokkenvirus-uitbraak
Tima Miroshnichenko
💨

december 2021 al in De Andere Krant​
december 2021 al in De Andere Krant
Datum: 25 mei 2022
Gezondheid
Elze van Hamelen
Elze van Hamelen

Al sinds 2001 worden er voorbereidingen getroffen worden voor een mogelijke pokken-uitbraak, schrijft onderzoeksjournaliste Corey Lynn in het artikel ‘Smallpox: Threat or False Flag? A Telling Timeline’, waarin ze gebeurtenissen die met het pokkenvirus te maken hebben op een rij zet. Met de aankondiging van Bill Gates begin november dat het pokkenvirus door terroristen gebruikt kan worden voor aanslagen en de vondst van 15 buisjes met het pokkenvirus in het laboratorium van de Pharma-gigant Merck in North Wales in de Amerikaanse staat Pennsylvania op 16 november, lijkt een narratief van een mogelijke pokken-uitbraak in de maak.

Of het zal gaan om een ‘valse vlag’ of een echte gebeurtenis is nog niet duidelijk. Wat na het bestuderen van de tijdlijn wel evident is, is dat veel partijen die betrokken zijn bij het managen van de coronapandemie en vaccinontwikkeling, ook bij de voorbereidingen voor de pokkenuitbraak een rol spelen. Daaronder vallen het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC, vergelijkbaar met het RIVM), het National Institute of Health (NIH), de ‘liefdadigheidsorganisatie’ Wellcome Trust, dat beschikt over een vermogen van 14 miljard pond en de Bill en Melinda Gates Foundation.

Eerder in 2014 werden er ook al buisjes met het pokkenvirus gevonden, ditmaal bij het NIH, geleid door Anthony Fauci. De buisjes werden verplaatst naar een CDC-laboratorium, waarna ze onder toezicht van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) vernietigd werden.

Ter bestrijding van het pokkenvirus zijn in de afgelopen 20 jaar verschillende medicijnen en vaccins ontwikkeld. Deze werden goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteit FDA. De Amerikaanse overheid investeert miljarden in het aanleggen van strategische voorraden, terwijl het pokkenvirus sinds 1947 in de VS niet meer is voorgekomen. De Amerikaanse president Joe Biden tekende op 31 oktober 2021 een uitvoeringsbesluit dat hem directe regie over de voorraad medicijnen geeft. Op 9 november raadde Bill Gates overheden aan ‘germ games’ te houden – oefeningen om zich op pokkenvirus-uitbraken voor te bereiden. Het doet denken aan het beruchte ‘Event 201’, waar geoefend werd op een coronapandemie die daarna werkelijkheid werd.

“De gebeurtenissen volgen elkaar op”, schrijft Lynn, “zeven dagen na de waarschuwing van Bill Gates werden de buisjes met virus gevonden. Waren ze echt ‘ontdekt’ door een labmedewerker? Waren ze geplant? Waren ze überhaupt wel aanwezig?”. De Amerikaanse tv-zender CNN volgt de besmettelijkheid van het pokkenvirus met een waarschuwende video. “Het voelt te gecoördineerd”, schrijft Lynn. “Elke mediapublicatie brengt dit onderwerp naar voren, dat betekent dat ze met een angstcampagne bezig zijn. Dit is een verhaal dat ze normaal gesproken onder de pet zouden houden, tenzij ze een nieuw narratief proberen te pushen”.

Bronnen


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.©2022 De Andere Krant B.V., Amsterdam.
Alle rechten voorbehouden.