De Andere Krant


Vandaag verscheen een tweede artikel in de NRC waarin De Andere Krant wordt genoemd. We blijken de gemoederen daar aardig bezig te houden.

Volgens de kop zijn we eigendom van onze borgsteller. Een borgsteller die trouwens wel beter op zijn woorden moet letten. Een geloof koppelen aan een misdaad is een gevaarlijk pad en voegt weinig toe..

Over de inhoud van de krant hoeft het in de NRC wéér niet te gaan en zal het waarschijnlijk ook niet meer gaan. Zodra een etiket is geplakt (antisemiet, racist, complotdenker) hoeft er niet meer gepraat (of gelezen) te worden. Voor ons als redactie is het een louterende ervaring. We zijn gewaarschuwd maar waren naïef en worstelen met dat we eigenlijk naïef (vol vertrouwen) willen blijven.

We zullen in ieder geval transparant blijven en wat klopt is dat we zonder de bijdrage van Hugo Jansen de krant niet hadden kunnen uitgeven. Donaties blijven dus meer dan welkom (meer dan 100 mensen hebben al bijgedragen), op deze website staat meer info.

Ondertussen gaan we verder met onze krant. De volgende editie zal gaan over het financiële systeem in de breedste zin van het woord. We hebben al veel spontane hulp aangeboden gekregen en zullen spoedig op alle voorstellen reageren. Over deze volgende editie, de financiering en meer zal later deze week een nieuwsbrief volgen die ook hier gepubliceerd wordt.

En als reactie op de NRC? Wij raden dit gedeelte van de lezing van Cees Hamelink aan, over waarom we niet moeten geloven wat er in de krant staat..