Nieuws Opinie

Onthulling of schijnoverwinning?

Column pieter stuurman onthulling
Beeld: Denise Jans | Unsplash
💨

Offer een aantal bekende namen op als zondebok en het publiek zal tevreden zijn​
Offer een aantal bekende namen op als zondebok en het publiek zal tevreden zijn
Datum: 16 maart 2023
Opinie

Pieter Stuurman

Pieter Stuurman

Niets streelt het ego meer dan gelijk krijgen. Op dit moment kunnen wij, de ‘complotdenkers’, dus ons hart ophalen. Overal zien we steeds meer bevestiging van wat velen al heel lang gezegd hebben. Zoals het idee dat het Covid-virus uit een lab in China komt. Na drie jaar volhouden dat het ‘desinformatie’ zou betreffen, en nadat duizenden mensen erom van social media zijn verbannen, geven de officiële instanties en de media het schoorvoetend toe. Zelfs de FBI geeft nu aan dat deze theorie best waarschijnlijk is. Een luid “Zie je wel!” stijgt op.

Zelf ben ik echter wat argwanend geworden. Ik vraag me daarom af waarom dit nu ineens wordt gezegd. Met welke bedoeling? Zou het kunnen dat men liever heeft dat we geloven dat dit virus ergens in een sinister lab door mad scientists is ontwikkeld en de wereld is ingestuurd door machtige schurken, dan dat we beseffen dat het ging om een doodnormale griepvariant, voorzien van een nieuwe naam? Bij die eerste optie zullen waarschijnlijk meer mensen een ongemakkelijk gevoel krijgen. Daarnaast vind ik de timing ook wel opmerkelijk. Juist nu China door het Westen steeds meer wordt afgeschilderd als de nieuwe vijand, en nu de politiek en media het land zoveel mogelijk in diskrediet proberen te brengen, komt zo’n narratiefje wel lekker uit. Er wordt een beeld van Chinezen geschetst dat erg lijkt op dat van de Russen: wat we moeten denken is dat het een ‘slecht en kwaadaardig volk’ is.

Maar, dit is niet de enige ‘onthulling’ van de laatste tijd. Recentelijk was er een toespraak te horen van een wetenschapper, die een onderzoeksrapport van het befaamde Cochrane-instituut aanhaalt, waaruit blijkt dat de Amerikaanse overheid zich op grote schaal schuldig gemaakt heeft aan het verspreiden van desinformatie. Er werd beweerd dat vaccin-immuniteit beter werkte dan natuurlijke immuniteit, dat mondkapjes besmetting zouden voorkomen, dat myocarditis meer voorkwam door Covid dan door het ‘vaccin’, en meer. Alles blijkt gelogen te zijn. De toespraak van deze wetenschapper vond niet plaats bij een of andere schimmige bijeenkomst. Nee, hij sprak deze woorden in de Amerikaanse senaat!

In Engeland is een groot schandaal ontstaan over #Thelockdownfiles. De voormalige minister Matt Hancock vroeg een journaliste zijn memoires te schrijven en gaf haar daarom toegang tot al zijn ­whatsapps, e-mails en aantekeningen. Wat ze daarin aantrof, verbijsterde haar zozeer dat ze alles doorspeelde naar The Telegraph, die er groots mee uitpakte. Sindsdien lopen alle media ervan over. De Engelse overheid blijkt over nagenoeg alles gelogen te hebben in de coronacrisis. Het ‘volgen van de wetenschap’ blijkt een leugen. Vrijwel alle maatregelen en lockdowns hadden politieke motieven, en waren in tegenstelling tot wat er steeds beweerd werd, nergens wetenschappelijk onderbouwd.
In de Nederlandse media is de mogelijkheid dat er een verband bestaat tussen de prikken en de sindsdien enorm toegenomen sterfte ineens mondjesmaat bespreekbaar. Wereldwijd wordt nu onderkend dat de injecties geen verspreiding of besmetting konden tegenhouden. Zelfs de beruchte dr. Fauci geeft dit nu toe. Er lijkt een gaatje in de dijk te ontstaan en als dat niet snel wordt gedicht, dan zal het tot de doorbraak kunnen leiden waarop de ‘complotdenkers’ al drie jaar aan het wachten waren.

Mij lijkt het echter verstandig om niet te vroeg te juichen. Wat er nu gebeurt zou wel eens de aanloop kunnen zijn naar een stortvloed van ‘onthullingen’ over dit wereldwijde schandaal. Een ongekend schandaal dat veel topmensen uit de farma-industrie, regeringsleiders en mediafiguren de kop kan gaan kosten. De vraag is echter of daarmee de periode werkelijk wordt afgesloten, of dat deze openbaring een geplande strategische zet is. Het is immers een oude en bekende manipulatietruc: geef je tegenstander gelijk en laat hem de overwinning vieren. Offer een aantal bekende namen op als zondebok en het publiek zal tevreden zijn, terwijl de topmisdadigers buiten schot blijven. Verander vervolgens je strategie en je kunt ongehinderd verder, terwijl de wereld feest viert omdat er geloofd wordt dat de oorlog voorbij is.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.