Nieuws Mens en Macht

“WHO gekaapt door commerciële partijen”

who gekaapt
Beeld: Markus Winkler | Unsplash
💨

Miljarden mensen kunnen door WHO vergaand in vrijheid beperkt worden​
Miljarden mensen kunnen door WHO vergaand in vrijheid beperkt worden
Datum: 19 februari 2023
Mens en Macht

Karel Beckman

Karel Beckman

In mei stemt de algemene vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over wijzigingen in de Internationale Gezondheidsrichtlijnen die ertoe zullen leiden dat de directeur-generaal van de WHO straks aan miljarden mensen vrijheidsbeperkende maatregelen kan opleggen zonder dat landen daar zelf nog iets over te zeggen hebben. “Een totalitaire aanpak”, stellen twee ex-WHO-medewerkers, de arts David Bell en jurist Silvia Behrendt, in interviews met deze krant.

Volgens Bell is de WHO “gekaapt door commerciële partijen en grote landen” die haar “voor eigen gewin” gebruiken. “De WHO doet niet meer waar het in 1948 voor is opgericht: opkomen voor de gezondheid van mensen. Ze lappen mensenrechten en lokale autonomie aan hun laars.”

Volgens Behrendt is de WHO de afgelopen jaren klaargestoomd om eenvoudig een ‘internationale noodtoestand’ uit te kunnen roepen. “Er treedt dan een systeem in werking waarbij licenties worden gegeven voor voorgeschreven therapieën, diagnostieken en vaccinaties, waar miljarden aan worden verdiend.” Uiteindelijk “streeft de WHO naar een all-of-government, one-health benadering met volledige controle over de globale gezondheidszorg”. Landen moeten meedoen, want de Gezondheidsrichtlijnen zijn een officieel internationaal verdrag, stelt Behrend, ook al beseffen weinig mensen dat. De WHO is zelfs gerechtigd om de informatievoorziening te controleren, waarschuwen Behrendt en Bell.

In Nederland is een nieuwe wet Publieke Gezondheid in de maak die ons voorbereidt op het van bovenaf opgelegde WHO-systeem. De Eerste Kamer moet hiermee nog akkoord gaan.

De WHO nieuwe stijl: altijd een pandemie in de maak


“De WHO is bezig zichzelf zo te organiseren dat zij voortdurend nieuwe pandemieën kan afkondigen die het uitroepen van steeds weer nieuwe ‘noodtoestanden’ rechtvaardigen. Op deze manier kan de WHO ingrijpende maatregelen voorschrijven aan landen, zonder tussenkomst van nationale autoriteiten. Voor de private partners van de WHO levert dit een uiterst lucratief verdienmodel op. De WHO is in feite een nieuw soort natie. Ze kunnen vrijheidsbeperkende maatregelen opleggen aan miljarden mensen.”

Het volledige interviews staat in de papieren krant. U kunt de krant bestellen via deze website of de krant kopen in een boekwinkel bij u in de buurt!
DAK23_7_Online-3 1 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.