Nieuws Geo-politiek

Als hij president wordt …

robbert f kennedy
Beeld: Robbert F. Kennedy
💨

Onder Robert F. Kennedy Jr. wordt alles anders​
Onder Robert F. Kennedy Jr. wordt alles anders
Datum: 15 juli 2023
Geo-politiek

Karel Beckman

Karel Beckman

De Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy jr. heeft grootse plannen voor een grondige hervorming van de Amerikaanse maatschappij. Als hij president wordt, belooft hij, is het over met buitenlandse militaire interventies, overheidspropaganda, censuur, gevaarlijk virusonderzoek, geneesmiddelenreclame op tv, vaccinatiedwang en bemoeienis van de WHO met het Amerikaanse gezondheidsbeleid. En Julian Assange zal onmiddellijk worden vrijgelaten.

Langzaam maar zeker begint de verkiezingscampagne van Robert F. Kennedy jr., het neefje van de vermoorde president John F. Kennedy, steeds meer los te maken in Amerika. Hoewel Kennedy, als felle criticus van het coronabeleid en het vaccinatieprogramma van de overheid, door de reguliere media wordt weggezet als ‘antivaxer’ en ‘verspreider van desinformatie’, verschijnen er steeds meer interviews met hem online en in de alternatieve media, die vele tientallen miljoenen views krijgen. Kennedy, die zich heeft gemengd in de strijd om de Democratische nominatie – de Democraten zijn van oudsher de partij van de Kennedy’s – is nu al populairder dan de huidige Democratische president Joe Biden, die zich ook verkiesbaar heeft gesteld.

In de interviews komt Kennedy naar voren als een zeer welbespraakte, intelligente kandidaat, die niet alleen in staat lijkt te zijn de hevige polarisatie in de VS te overbruggen, maar ook serieuze plannen heeft om radicale hervormingen door te voeren in Amerika. Om te beginnen in het gezondheidsbeleid. Hij wil bijvoorbeeld veel van het onderzoeksgeld dat nu wordt besteed aan besmettelijke ziekten verschuiven naar onderzoek naar chronische ziekten, die volgens hem een veel groter probleem vormen. Hij wil ook reclame voor geneesmiddelen verbieden. De VS zijn naast Nieuw-Zeeland het enige land ter wereld waar farmaceutische bedrijven reclame mogen maken voor hun producten. Vorig jaar spendeerden de tien grootste farmaconcerns in de VS 8,1 miljard dollar aan reclame gericht op consumenten.

Kennedy maakte deze voornemens bekend in een rondetafelgesprek op 27 juni met een aantal bekende critici van het coronabeleid, zoals dr .Joseph Mercola, dr. Sherri Tenpenny en dr. Pierre Kory, filmmaker Mikki Willis, tv-producent Del Bigtree, auteur Charles Eisenstein, en Sayer Ji, oprichter van Greenmed, een portaal voor alternatieve geneeswijzen. Het toont zijn lef dat hij met deze mensen praat: allen worden ze – net als Kennedy – in de media weggezet als antivaxers en verspreiders van desinformatie. Zelf noemen ze zich strijders voor medische vrijheid (medical freedom leaders).

Kennedy, advocaat en oprichter van de organisatie Children’s Health Defense, staat bekend als een vasthoudende criticus van de farma-industrie, die vele rechtszaken tegen farmaceutische concerns voerde – en won. Volgens Kennedy is er veel bewijs dat het omvangrijke Amerikaanse vaccinatieprogramma – kinderen krijgen zo’n 70 prikken gedurende hun jeugd – bijdraagt aan de gestage toename van chronische ziekten in de VS, waaronder astma, diabetes en zelfs autisme. Hij wil nu dat alle data over de gevolgen van vaccinaties, die zijn opgeslagen in het systeem Vaccine Safety DataLink (VSD), worden vrijgegeven. In DataLink worden al sinds 1990 de bijwerkingen van vaccins verzameld, alsmede de resultaten van onderzoek naar vaccinschade, maar volgens Kennedy zijn die gegevens “net zo goed beveiligd als het goud in Fort Knox. Onafhankelijke onderzoekers kunnen er niet bijkomen.” Daar wil hij verandering in brengen.

Hoewel Kennedy zich verzet tegen iedere vorm van vaccinatiedwang, is hij niet principieel tegen vaccins. “Als je me een vaccin kunt laten zien dat werkt, zodat mensen die het nemen tien jaar later veiliger en gezonder zijn, dan zou ik het nemen en zou ik het anderen ook adviseren. Maar ik zou het nooit verplicht stellen.”

Kennedy maakte nog een ander opmerkelijk voornemen bekend, dat hem niet geliefd zal maken in kringen van virologen: hij wil al het gain of function-onderzoek stopzetten. Bij dit soort onderzoek knutselen virologen bewust gevaarlijke virussen in elkaar, die in de natuur niet voorkomen. Dit helpt volgens hen bij het ontwikkelen van nieuwe vaccins, maar critici vinden de risico’s van dit soort onderzoek veel te groot en menen dat het zelden of nooit iets heeft opgeleverd. Ze vermoeden dat het onderzoek vooral militaire doeleinden heeft. Veel experts vermoeden ook dat het Sars-Cov-2-virus dat covid-19 veroorzaakt, is ontwikkeld in een lab in Wuhan in China. Kennedy streeft naar een internationaal verdrag om al het gain of function-onderzoek in de wereld te beëindigen. Dit zou ook het Erasmus MC in Rotterdam treffen, waar onder leiding van virologen Marion Koopmans en Ron Fouchier levensgevaarlijke vogelgriepvirussen zijn ontwikkeld.

Kennedy is in ieder geval zeker niet van plan het nieuwe WHO-verdrag te tekenen, zei hij in het gesprek. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bereidt een wereldwijd gezondheidsverdrag voor dat deze instantie in de toekomst ongekende bevoegdheden geeft om ‘in noodgevallen’ het gezondheidsbeleid in alle 194 lidstaten te dicteren. Over dit controversiële verdrag wordt in mei 2024 gestemd. Kennedy heeft geen enkel vertrouwen meer in de WHO: “We hebben een complete herstart nodig van de WHO. De WHO doet al lang niet meer waar ze vroeger goed in waren: het bevorderen van goede voeding, hygiëne, en lokale economische ontwikkeling – zaken die echt hielpen en hun basis hadden in lokale tradities. De organisatie is overgenomen door grote concerns die hun technologische opdringen aan de hele wereldbevolking. Gezondheid komt niet uit een spuitje.”

Kennedy gelooft dat klimaatverandering een “existentiële bedreiging” vormt, maar hij is er niet zeker van hoeveel CO2 bijdraagt aan het probleem. “Klimaatwetenschap is zo complex en er zijn zoveel disciplines bij betrokken. Ik begrijp de modellen, de onderliggende natuurkunde en de chemie niet goed genoeg om er onafhankelijk over te kunnen oordelen.” Kennedy vertrouwt wel op de klimaatwetenschappers, zegt hij, maar hij ziet niets in oplossingen die van bovenaf worden opgelegd. Hij stelt dat het “klimaatverhaal is gekaapt door het World Economic Forum, Bill Gates en andere globalisten, die het misbruiken om macht mee te verwerven, en mensenrechten en democratie te omzeilen.”

Een van zijn meest gewaagde standpunten is zijn verzet tegen het Amerikaanse militair-industriële apparaat. Hij is tegen Amerikaanse militaire interventies in het buitenland, wil de Amerikaanse defensie-uitgaven drastisch verlagen en is voor een vredesverdrag in Oekraïne.

Een vraag van veel kiezers is waarom hij ervoor heeft gekozen om zich binnen de Democratische partij kandidaat te stellen. Het lijkt moeilijk voor een outsider als hij, het machtige partijapparaat te verslaan. Maar Kennedy is optimistisch: “We hebben een goed plan om ons doel te bereiken. Heb vertrouwen en kijk wat we gaan doen.” Volgens Kennedy krijgen onafhankelijke kandidaten nauwelijks media-aandacht. “Ik heb nu al 800 interview-verzoeken binnen, terwijl ik achttien jaar lang geboycot ben door de media. Ik heb nu de kans om mijn verhaal te vertellen aan een groot deel van het Amerikaanse publiek.”

Kennedy heeft ook een idee hoe hij de polarisatie in de Amerikaanse maatschappij kan overwinnen. “De reden dat mensen allemaal zo boos zijn op elkaar”, zegt hij, “is dat ze worden voorgelogen. Als de overheid en de media stoppen met liegen en de waarheid gaan vertellen, zou veel van de boosheid vervliegen.” Journalisten zijn volgens hem “propagandisten” geworden die “officiële narratieven” verspreiden. “Het eerste dat ik zal doen als ik president word – behalve Assange vrijlaten – is een decreet uitvaardigen dat federale overheidsinstanties verbiedt propaganda te bedrijven of censuur te plegen. Dat wordt de eerste stap, en dan ga ik een heleboel andere dingen om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren.”

Kennedy is populairste kandidaat


Heeft Robert F. Kennedy jr. echt kans om president van Amerika te worden? Als we naar de opiniepeilingen kijken, wel. Hij is op dit moment zelfs de populairste van de drie kandidaten die zich in de race hebben geworpen. 49 procent van de ondervraagden staat positief tegenover Kennedy, zo bleek bijvoorbeeld uit een peiling van The Economist en YouGov, een Brits marktonderzoeksbureau. De andere twee kandidaten, Donald Trump en Joe Biden, scoorden 44 procent.

Het verschil in de cijfers van Amerikanen die negatief oordelen over Kennedy is nog groter ten opzichte van Trump en Biden. Slechts 30 procent oordeelde negatief over Kennedy terwijl dit cijfer bij Biden 42 procent is en bij Trump 43 procent. Trump is veel polariserender dan Kennedy.

Zowel Kennedy, die zich voor de Democratische Partij verkiesbaar heeft gesteld, als de Republikein Trump ontmoeten veel weerstand binnen hun eigen partij. Beiden zijn ook niet populair in de reguliere media. Dat betekent dat de rol van online platforms en sociale media in de campagne nog belangrijker zal worden dan in het verleden.

De grootste vijanden van Kennedy zijn ongetwijfeld de machtige lobby’s van farmabedrijven en het militair-industrieel complex. Kennedy stelt zich naar beide compromisloos op. Zijn vuistdikke boek over Anthony Fauci en Bill Gates is een felle aanklacht tegen de corruptie van Big Pharma. Over de Amerikaanse geopolitiek is hij ook vernietigend. In juni zei hij onverbloemd dat de Oekraïners worden gebruikt als “kanonnenvoer” in een proxyoorlog die de VS voert tegen Rusland.

Zijn oom, John F. Kennedy, was tot soortgelijke inzichten gekomen tijdens zijn presidentschap. Hij doorbrak het vijand-denken in de Koude Oorlog en riep op tot vrede tussen Amerika en de Sovjet-Unie. Dat heeft hij met de dood moeten bekopen. De vrede laat nog altijd op zich wachten.

Kennedy: “CIA vermoordde mijn oom en waarschijnlijk mijn vader”


Volgens Robert F. Kennedy jr. is zijn oom John F. Kennedy in 1963 zeker vermoord door de CIA en is er “indirect bewijs” (circumstantial evidence) dat zijn vader Robert Kennedy in 1968 door de Amerikaanse geheime dienst is omgebracht. Dit heeft hij gezegd in een interview met de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Bill Maher, dat op 27 juni is gepubliceerd en inmiddels alleen al op Youtube 1,4 miljoen keer is bekeken. De meeste Amerikanen zijn ervan overtuigd dat de moord op John F. Kennedy het gevolg was van een CIA-complot. Maar rond de moord op Robert Kennedy, die minister van Justitie was ten tijde van het presidentschap van zijn broer John en zich na diens dood verkiesbaar had gesteld voor de Democratische partij, bestaat nog veel onduidelijkheid. De vermeende moordenaar, Sirhan Sirhan, een Palestijnse activist, zit nog steeds in de gevangenis, maar volgens Robert jr. is het onwaarschijnlijk dat hij de echte dader was. In het interview vertelt hij in detail hoe de moord volgens hem echt is gepleegd. Robert Kennedy zou, als hij tot president was gekozen, een groot gevaar zijn geweest voor de moordenaars van zijn broer, die hij wilde gaan vervolgen.

dakl.nl/jfkjr (interview met Bill Maher)
 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.