Nieuws Geo-politiek

Hunter Biden cover-up

Hunter Biden cover up
Hunter Biden
💨

ABC, CBS en NBC hebben de naam Hunter Biden structureel genegeerd​
ABC, CBS en NBC hebben de naam Hunter Biden structureel genegeerd
Datum: 4 april 2022
Geo-politiek

Ido Dijkstra

Ido Dijkstra

De Amerikaanse senator Ron Johnson omschrijft het verhaal van Hunter Bidens laptop als de “grootste cover-up in de geschiedenis”. Als het eerder was uitgekomen, was Trump nu wellicht nog president van de VS geweest.

In oktober 2020 publiceerde de New York Post schokkende informatie over de wandelgangen van Hunter Biden, zoon van toenmalig presidentskandidaat Joe Biden. Hij ontving onder meer miljoenen van een Oekraïens gasconcern, dankzij steun van papa. De reguliere media deden het af als ‘nepnieuws’ of ‘Russische desinformatie’. De New York Times geeft nu toe dat het toch klopte, maar de rest van de reguliere media blijft Bidens corruptie met de mantel der liefde bedekken.

Wat gebeurde er precies? Een eigenaar van een computerreparatiewerkplaats in de Amerikaanse stad Wilmington in Delaware kreeg in april 2019 de beschadigde computer van de aan drugs en alcohol verslaafde zoon van de huidige president ter reparatie aangeboden. De opdracht: reset het apparaat en raak geen bestanden kwijt. Hunter kwam de laptop echter niet meer ophalen. De reparateur ontdekte dat het materiaal erop schokkend en zelfs belastend was. Hij lichtte de FBI in, die echter geen actie ondernam.

Via een omweg kwam een kopie bij de New York Post terecht. Dat was een paar weken voor de Amerikaanse stembusgang van 3 november 2020. Journalisten bekeken het materiaal en kwamen tot de conclusie dat er veel belastend materiaal op stond dat van grote invloed zou kunnen zijn in de race om het Witte Huis. Ze besloten de inhoud openbaar te maken.

De draagbare computer kreeg al gauw de alleszeggende titel ‘the laptop from hell’ mee. Want naast een hoop privé-vunzigheid van Hunter, zoals porno en filmpjes van uitspattingen met prostituees, stonden er ook belastende documenten en e-mails op de harde schijf. Die toonden volgens de krant aan dat Hunter zijn vader Joe als kruiwagen gebruikte voor zijn carrière. Door inmenging van ‘papa’ werd hij bestuurder van een Oekraïens gasconcern, terwijl hij geen enkele ervaring in die sector had. Hunter kreeg deze baan in 2014, in de tijd dat Joe Biden vice-­president was onder Barack Obama. Het geschiedde allemaal kort na de door de VS gesteunde Maidan revolte in Oekraïne, die leidde tot de scheuring van het land en de daaropvolgende burgeroorlog. Ook werd bewijs gevonden van een schimmige deal in China.

Toen de New York Post op 14 en 15 oktober 2020 met dit nieuws naar buiten kwam, was de verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden in al zijn hevigheid en smerigheid losgebarsten. Het breed bespreken van de gigantische belangenverstrengelingen van de familie Biden, zou Joe Biden ongetwijfeld veel stemmen hebben gekost. Het werd echter geen issue omdat de media het niet oppakten. Ook de grote techbedrijven hielpen hieraan mee door het verhaal van de New York Post van de social media te verwijderen of weg te moffelen in de tijdlijnen.

De framing ging zelfs de andere kant op. Voormalige medewerkers van inlichtingendiensten verklaarden in een brief zich zorgen te maken over ‘Russische inmenging’ in de Amerikaanse verkiezingen. “We willen benadrukken dat we niet weten of de e-mails, verstrekt aan de New York Post echt zijn of niet, en dat we geen bewijs hebben van Russische betrokkenheid, wel dat onze ervaringen ons zeer achterdochtig maken over significante betrokkenheid van de Russische regering in deze zaak”, schreven de ex-spionnen. In plaats van over de laptop from hell, ging het over de onzichtbare hand van Vladimir Poetin.

Nu, anderhalf jaar later in maart 2022, heeft de New York Times, die al die tijd voeding gaf aan het ‘Russische desinformatie’-narratief, als een van de eerste grote Amerikaanse mainstreammedia toch moeten toegeven dat het erop lijkt dat er op Hunter Bidens laptop authentieke informatie staat. De Times komt tot die conclusie na een eigen onderzoek naar andere dubieuze financiële zaken die spelen rond Hunter Biden. Je zou verwachten dat deze ommezwaai nu breed zou worden besproken in medialand, maar nog steeds laten de grote kanalen het onderwerp stilzwijgend voorbij gaan.

Volgens een onderzoek van het Media Research Center hebben de uitzendingen op ABC, CBS en NBC de naam Hunter Biden structureel genegeerd. Dit ondanks de aanhoudende schandalen rond deze man. Op 28 maart schreef onderzoeksdirecteur Scott Whitlock: “Het is nu 259 dagen - 37 weken - sinds 12 juli 2021. Dat is het moment waarop een van de corrupte nieuwskanalen van het medianetwerk voor het laatst de naam ‘Hunter Biden’ uitsprak. Schandaal na schandaal, maar ABC, CBS en NBC blijven vastberaden het publiek niet op de hoogte stellen van de eigenzinnige zoon van de president en zijn dubieuze financiële en buitenlandse transactie”.

De Republikeinse Senator Ron Johnson vult hem aan: “Iedereen die ook maar de minste moeite doet – los van zijn politieke voorkeur – te kijken naar het bewijsmateriaal, komt tot de conclusie dat het echt is. Dat is schokkend. We zijn ook bij de FBI geweest om te vragen naar de authenticiteit, maar ze willen niets zeggen. De mensen zouden woedend moeten zijn als ze echt weten wat er speelt. Het is de grootste cover-up in de geschiedenis van Amerika”. Volgens Johnson zijn de reguliere media “door hun vooringenomenheid en hun corruptie medeplichtig aan het in de wereld helpen van het verhaal rond het zogenaamde Russische bedrog. Daarmee zijn onze verkiezingen verstoord. Dit gedrag had een veel grotere impact op onze verkiezingen dan alles wat Rusland of China ooit hadden kunnen bereiken. De media worden alleen nooit verantwoordelijk gehouden omdat ze dat geacht worden zelf te doen. En dat gaan ze niet doen”.

 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.