Nieuws Samen Leven

Stille tocht voor de vrede op zondag 19 februari op de Dam in Amsterdam

stille tocht
Poster vredesdemonstratie
💨

Witte vlaggenmars met drums​
Witte vlaggenmars met drums
Datum: 16 februari 2023
Samen Leven

Ab Gietelink


Op zondag 19 februari om 12:00 uur organiseert het Platform voor Vrede en Solidariteit een vredesdemonstratie op de Dam met de oproep om de wapenleveranties door onze regering stop te zetten en in plaats daarvan de dialoog aan te gaan en het bloedvergieten, ons land in een oorlog te betrekken en in armoede te storten, te stoppen. Hongarije, Kroatië, Oostenrijk en Griekenland zijn ons hierin al voorgegaan.

Platform voor Vrede en Solidariteit zorgt voor een podium met muziek en bekende sprekers uit het alternatieve circuit. Daarna wordt er een stille tocht door het centrum gelopen met witte vlaggen, onder begeleiding van drums, die eindigt op de Dam waar de afsluiting zal plaatsvinden.
Initiatiefnemer Petra Ottenhof is al vanaf maart 2022 bezig met het initiëren van een vredesdemonstratie tegen de oorlog in Oekraïne. De oorlogsbeelden uit ­Oekraïne en de eenzijdig gekleurde mediapropaganda inspireerden haar. Ottenhof nam eerder het initiatief tot een kleine vredesdemonstratie in Zutphen. Tijdens de coronacrisis initieerde ze ‘witte-pakkenmarsen’ en werkte mee aan Dances for freedom. In haar pr-werk heeft ze geregeld last van shadow banning en censuur op sociale media. “Ik heb vier Facebook- accounts, voor het geval ik weer een ban krijg.”
Op het Facebook-account ‘Niet onze oorlog Vredesdemonstratie’ vind je meer informatie en kun je je aanmelden. ‘Niet onze oorlog’ en ‘Geen wapens voor ­vrede’ zullen de leuzen zijn.

Stille tocht voor de vrede, zondag 19 februari om 12:00 uur, de Dam, Amsterdam
De Stille tocht zal vanaf 13:30 uur de volgende route (van 5,5 km) volgen: Dam – Rokin – Rembrandtplein – Utrechtsestraat – Frederiks­plein – Sarphati­straat – Weteringschans – Leidse­plein – Marnixstraat – Rozengracht – Raadhuisstraat – Dam.
15:30 uur Afsluiting met drumcirkel | 16:00 uur Einde 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.