Nieuws Geo-politiek

VN zet stap naar controle over alle digitale activiteiten in de wereld

VN internetcontrole
Beeld: brochure VN
💨

Datasystemen worden verbonden in één globaal netwerk​
Datasystemen worden verbonden in één globaal netwerk
Datum: 28 november 2023
Geo-politiek

Ido Dijkstra

Ido Dijkstra

De Verenigde Naties hebben via het UN Development Programme (UNDP), zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, een nieuwe infrastructuur gelanceerd. Met de Digital Public Infrastructure (DPI) kan zij potentieel controle krijgen over alle belangrijke digitale activiteiten van burgers overal ter wereld. Het project wordt de komende vijf jaar in zeker vijftig landen uitgerold. “Als je dacht dat alleen de cbdc slecht nieuws is, dan is dit een absolute nachtmerrie.”

Globalistische instellingen zoals de VN, BRICS en de EU zijn al jaren bezig de data-uitwisselingssystemen waar de wereld op draait volledig te digitaliseren. Denk aan digitaal geld in de vorm van cbdc’s, digitale identiteit (zoals het door de Europese Raad al geaccordeerde eID), biometrische gegevens zoals de duimscans en gezichtsherkenning, maar ook digitale vaccinpaspoorten en CO2-footprints. Al deze kostbare data wordt via afzonderlijke systemen via supercomputers beheerd en op megaservers bewaard.

De VN laat tussen haar promotieteksten door weten toe te willen naar een wereld waarin al deze systemen samenwerken, oftwel “interoperabel zijn”. Als alle afzonderlijke datasystemen gezien worden als snelwegen, dan is de op 8 november gelanceerde Digital Public Infrastructure (DPI) het digitale megakruispunt dat deze aan elkaar verbindt. “DPI verwijst naar een veilig en interoperabel netwerk van componenten die digitale betalingen, ID- en gegevensuitwisselingssystemen omvatten. Het is essentieel voor deelname aan markten en de samenleving in een digitaal tijdperk. DPI is nodig voor alle landen om veerkrachtige en innovatieve economieën op te bouwen, en het welzijn van mensen”, stelt UNDP er zelf over.

Via het programma 50in5 - een project geleid door UNDP, waarin ook Unicef, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Rockefeller Foundation participeren - zijn deze maand elf landen op het nieuwe ‘digitale snelwegennetwerk’ toegelaten. Het gaat om zogenaamde First Movers als Bangladesh, Estland, Ethiopië, Guatemala, Moldavië, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Brazilië, Togo en Noorwegen. Het doel is om daar in 2028, over vijf jaar, vijftig landen van te maken: vandaar 50in5. Maar, zo leert het lezen tussen de regels door, uiteindelijk moeten alle landen van de VN van deze snelwegen gebruik gaan maken.

De regeringsleiders zijn in hun nopjes met de ontwikkeling, laten ze weten in een promotiefilm op de site van UNDP. “Tijdens deze digitale reis staan ​​we klaar om relevante lessen en best practices te delen met andere 50-in-5-landen, en we willen graag van anderen leren. Ook zullen we een aantal van onze bewezen technologieën als open source beschikbaar stellen”, stelt Karianne Tung, minister van Digitalisering en Openbaar Bestuur van Noorwegen.

Critici waarschuwen voor het eenzijdige door de globalisten en regeringsleiders vertelde hoera-verhaal van kleine, arme landen die nu ook een kans krijgen om ‘inclusief’ mee te rijden op de ‘snelweg’ van de wereld. Zij zien DPI als de ontbrekende schakel in de door globalisten gedroomde nieuwe wereldorde. Met DPI heeft het centrale gezag, vermoedelijk de VN, de aanzet gegeven voor een wereldwijde infrastructuurverandering. Onder anderen de man achter Brexit, Nigel Farage, waarschuwt voor de gevolgen en probeert ervoor te zorgen dat het Verenigd Koninkrijk niet aangesloten wordt. “Mensen hebben niet door dat het in de EU al begonnen is. Ze willen een digitaal ID, ondersteund door een Central Bank Digital Currency. Ursula von der Leyen heeft al aangegeven dat dit globaal gaat gebeuren. Ik wil dat de Britse regering nee zegt, want stel je voor dat deze globale database in de handen komt van slechte mensen die ons leven compleet kunnen controleren.”

Onderzoeker van Wide Awake Media, Tim Hichcliffe, noemt DPI “een mechanisme dat de weg plaveit voor mogelijke surveillance en controle via digitale ID’s, cbdc’s, vaccinatiepaspoorten, co2-footprints en andere datatracking voor toekomstige 15-minutensteden, sociale kredietsystemen in een wereld waar een lockdown op basis van de verzamelde data zo is afgekondigd”.

Op zijn Youtube-kanaal Money GPS noemt David Quintieri, auteur van het boek Global Economic Collapse, DPI ’s werelds grootste surveillance project. “Als je dacht dat alleen de cbdc slecht nieuws is, dan is dit is een absolute nachtmerrie.” 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.