Nieuws Vaccinatieschade

Weer plotseling oplopende oversterfte na vaccinatieronde

1026 theo schetters
Beeld: MKFOTOGRAFIE
💨

“De actuele toename in sterfgevallen is opvallend”​
“De actuele toename in sterfgevallen is opvallend”
Datum: 26 oktober 2024
Vaccinatieschade

Toine de Graaf

Toine de Graaf

Wat insiders al vreesden, voltrekt zich wederom: sinds opnieuw wordt gevaccineerd tegen corona, loopt de sterfte in ons land weer sterk op. Het zet de discussie over de oversterfte op scherp. Op 16 oktober had statisticus Herman Steigstra de primeur: op X en Linkedin maakte hij een nieuwe “uitbarsting van #oversterfte” wereldkundig. “Boemmmmm...”, typte hij. Zijn bericht genereerde op X ruim 100.000 views. Linkedin verwijderde de volgende dag zijn volledige account.

Dat Steigstra op het vinkentouw zat, werden zijn volgers al op 15 oktober gewaar. “Morgen (hopelijk) een update van de sterftecijfers als RIVM doet wat het belooft”, berichtte Steigstra op X. De volgende middag plaatste hij zijn “Boemmmmm”-bericht, samen met een onthullende grafiek waarin een scherp toenemende sterfte opnieuw parallel loopt met de coronaprikken. Steigstra kon, begrijpelijkerwijs, cynisme maar moeilijk onderdrukken. “Alweer een uitbarsting van #oversterfte, gelijk met vaccinatie, maar uiteraard heeft dat niets met elkaar te maken”, schreef hij. “Puur toeval. Correlatie is geen... Jajaja we weten het.”

Ook op Linkedin bracht hij het nieuws, en op 17 oktober deed hij er nog een schepje bovenop. “Het potenzagen is begonnen!”, meldde hij op het platform. “Er is paniek door de plotselinge stijging van de hashtag#oversterfte, nu er een nieuwe vaccinatieronde is gestart. Alles wordt uit de kast gehaald om de vaccinaties vrij te pleiten. Correlatie is nog niet... Je hebt geen rekening gehouden met... Wereldwijd wordt... Studies hebben bewezen dat...” Waarop Steigstra een poging ondernam om het simpel te houden: “We zien op geen enkel moment dat de sterfte afneemt na een nieuwe prikronde. (…) We zien na elke prikronde dat de sterfte toeneemt. In 2022, 2023 en 2024 zelfs exact gelijk.”
Steigstra maakte nog een punt: “Toen alles nog normaal was (tot 2020), was het de taak van de farmacie om de goede werking van een medicament aan te tonen. Enkele verdachte overlijdens waren al voldoende om een medicament uit de handel te nemen. Voor het ­mRNA-vaccin zijn vijf verdachte overlijdens nog onvoldoende om ermee te stoppen. Dat geldt zelfs voor 50, voor 500, voor 5000 en zelfs 50.000 verdachte overlijdens. Is de farmacie erin geslaagd de bewijslast om te draaien? Moeten WIJ nu BEWIJZEN dat die 50.000 verdachte overlijdens IETS met vaccinatie te maken zouden hebben? Terwijl vroeger 5 verdachte overlijdens al voldoende waren? Wie is er nu gek?”

Deze observatie werd diezelfde dag nog ‘beloond’ met verwijdering van zijn volledige Linkedin-account, inclusief de talloze artikelen die hij daarop afgelopen jaren plaatste. Het leidde tot een golf van felle verontwaardiging en steunbetuigingen. “Herman Steigstra is weer verwijderd van Linkedin, en wel omdat de uitkomsten van zijn uitstekende analyses van de huidige oversterfte onder gevaccineerden een aantal rijke en machtige partijen niet uitkomen”, reageerde emeritus hoogleraar Bob de Wit. “Herman Steigstra moet weer terug op Linkedin! Dit is overigens ook in het belang van Linkedin. Censuur van de waarheid hoort niet thuis in een beschaafde samenleving, en als veel mensen doorkrijgen dat Linkedin de beschaving ondermijnt, is het snel afgelopen met Linkedin. Gewoon sorry zeggen en Herman terugplaatsen, dat is beschaving Linkedin.”

Ginger Lebbink, naar eigen zeggen “een echte wappie”, schreef op het platform: “Deze man maakt tijdens zijn pensioen berekeningen over prikjes, en wordt al jaren door vloppers gepest. En door Linkedin. Linkedin, laat meneer Steigstra terug op het platform! Censuur werkt niet! De weerstand tegen geile prikjes blijft en wordt alleen maar groter. Wen er maar aan!”

Onder dit bericht schreef Cyril Wentzel van de Biomedische Rekenkamer: “Een post die al snel tienduizenden mensen bereikt, is voor Linkedin onwelkom op dit onderwerp. De bubbels hier worden gemonitord en klein gehouden. Dat weten we. Laten we niet naïef zijn. Inmiddels zijn we in een fase beland waarin alles op scherp staat. Het absurde Nivel-rapport. De nieuwe semi-­euthanasie prikgolf. Het onderdrukken van de waarheden uit de RKI-files, de strijd om de parlementaire enquêtes in Duitsland en Nederland. Verkiezingen in de VS. Zoiets als vóór de val van de muur? Natuurlijk moet Herman Steigstra terug!”

Op X gaf Steigstra lucht aan zijn verontwaardiging. Zijn boodschap werd overgenomen door ­Virusvaria.nl: “Nu de sterftecijfers sinds eind september voor het derde achtereenvolgende jaar de vaccinatiecijfers volgen, doet berichtgeving hierover extra pijn bij de farmacie. Linkedin vond dit een goede gelegenheid om mee te gaan met verzoeken tot het liquideren van onwelgevallige accounts.” Vorig weekend maakte Steigstra schriftelijk bezwaar tegen zijn verwijdering van Linkedin. Hij verwijt het platform te handelen in strijd met de vrijheid van meningsuiting. “Dit past niet bij een openlijke discussie over complexe problematiek”, meldde hij aan het platform. “Ik verzoek u dan ook dringend mijn account weer te activeren en alle historische posts weer terug te plaatsen.” Op 22 oktober reactiveerde Linkedin zijn account, maar niet volledig: het gewraakte oversterfte-bericht van 17 oktober is verdwenen. Op 23 oktober plaatste Steigstra een nieuw bericht met bijgewerkte CBS-cijfers, die aangeven dat de actuele oversterftetrend zich voortzet.

Intussen wordt ook de toon van Maurice de Hond richting onderzoeksinstituut Nivel steeds scherper. Nadat Nivel, op zijn aangeven, haar oversterfte-rapport had herzien maar de conclusies handhaafde, vroeg De Hond schriftelijk om terugtrekking van het gereviseerde rapport. Op 14 oktober liet Nivel hem weten dit verzoek niet te zullen honoreren. “Het Nivel is van mening dat openbare publicatie van onderzoeksresultaten altijd van belang is, ook als derden er anders over denken of als onderzoeksvragen niet helemaal (eenduidig) beantwoord konden worden”, reageerde het instituut. “Ons rapport zal online blijven.”

Op 19 oktober meldde de Hond op Maurice.nl zijn verzoek richting Nivel inmiddels te hebben herhaald, vanwege de “belachelijke cijfers” in hun rapport. De kern van zijn kritiek is “de enorme vervuiling van één van de twee hoofdonderzoeksgroepen (de ongevaccineerden) en diverse cijfers uit het onderzoek die absurd zijn”. Zo zou de overlijdenskans door alle oorzaken (‘totale’ sterfte) onder ongevaccineerde 76- tot 80-jarigen 3,5 keer zo hoog zijn geweest als onder gevaccineerde leeftijdsgenoten in de twaalf maanden na 1 april 2021. Professor Ronald Meester, die samen met Marc Jacobs een oversterfterapport samenstelde met heel andere conclusies, spreekt inmiddels van een “oversterftefeuilleton, dat steeds meer op een soap begint te lijken”. En die lijkt voorlopig nog niet ten einde. “Dit krijgt zeker nog een staartje”, stelt Meester op Linkedin, “want Maurice de Hond heeft aangekondigd dat hij in het geval het Nivel voet bij stuk houdt, zich tot de KNAW – Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen – zal wenden.”


Prof. Theo Schetters: “De actuele toename in sterfgevallen is opvallend”

Immunoloog prof. Theo Schetters zegt naar aanleiding van de nieuwe cijfers van CBS en RIVM: “De actuele toename in sterfgevallen per week, zo vlak na het begin van de nieuwe vaccinatiecampagne, is opvallend. Het is hetzelfde patroon als in de jaren hiervoor, met de sterkste toename onder personen ouder dan 80 jaar. Daarbij moet je bedenken dat er sinds het begin van 2022 met de dominantie van de omikronvarianten geen serieus covid-19-probleem meer is. Ook het Nivel rapporteert geen opvallende golf van een bepaalde infectieziekte die een dergelijke toename zou verklaren. Ook niet van covid-19-gevallen. Wat overblijft is de sterke samenhang tussen de vaccinatiecampagnes en de toename van de sterfte, met name onder de ouderen. De veelgehoorde kritiek is dat correlatie nog niet betekent dat er een oorzakelijk verband is. Dat is juist, maar correlatie is wel een vereiste voor causaliteit, en daar wordt dus steevast aan voldaan. Bovendien is de sterfte sterk gecorreleerd met het aantal vaccinaties dat gegeven wordt én met de leeftijd van de gevaccineerde personen, in die zin dat de toename in sterfte hoger is naarmate de leeftijd hoger is. De kans op sterfte na vaccinatie is ook van dezelfde ordegrootte als bij voorgaande campagnes, zo rond de 1 op 600 gevaccineerde personen boven de 65 jaar. Daar komt nog bij dat er een goede verklaring is voor dit fenomeen. Uit de assessment reports van het Europees Medicijnagentschap (EMA) bleek al dat, in vergelijking met de griepvaccins, de LNP-mRNA vaccins veel vaker en ernstiger lichamelijke reacties gaven. Dat is bevestigd in experimentele diermodellen en de onderzoekers suggereerden dat het een effect is van de vetbolletjes op zich. In deze context is het interessant dat begin dit jaar gepubliceerd is dat de vetten uit de huidige mRNA-vaccins niet meer toegepast zullen worden in nieuwe mRNA-producten.”



 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.




©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.