P Diddy Schandaal: “Ik denk dat het echt grote spelers ten val gaat brengen”

1011 p diddy
Sean ‘Diddy’ Combs tijdens de MTV Video Music Awards in 2023 | Fotografie: Charles Sykes
💨

Kinderen vanaf 9 jaar waren slachtoffer van seksueel misbruik rapper P. Diddy​
Kinderen vanaf 9 jaar waren slachtoffer van seksueel misbruik rapper P. Diddy
Datum: 11 oktober 2024
Georganiseerd misbruik

Ella Ster

Ella Ster

Rapper Sean ‘Diddy’ Combs, wereldwijd bekend onder zijn artiestennaam P. Diddy, is gearresteerd omdat hij verdacht wordt van afpersing, mensenhandel en seksueel misbruik. Tijdens zijn op camera vastgelegd ‘freak off’-seksfeesten, die hij organiseerde voor film-, popsterren en politici, zijn ook kinderen misbruikt. Er zijn al 15 duizend meldingen binnengekomen van mensen die claimen slachtoffer te zijn. Journalist Liz Crokin voorspelt dat de Hollywoodbeerput snel open zal gaan. De FBI stelt: “P. Diddy is net zo slecht als Epstein”.

Paniek in Hollywood. P. Diddy, die als Puff Daddy in 1997 in een klap wereldberoemd werd door zijn nummer 1-hit I’ll be missing you, is op 16 september gearresteerd. De FBI stuitte tijdens huiszoekingen in Miami en Los Angeles op tal van verborgen camera’s, drugs, seksspeeltjes en liters ‘baby-olie’ (waarschijnlijk de drug GHB). De FBI besloot de huizen van de 54-jarige rapper te onderzoeken nadat zijn ex Casandra Ventura aangifte deed van mishandeling en verkrachting door de bekende muzikant, die tevens een platenlabel, kledinglijn en mediabedrijf bezit. Combs zou zijn voormalige partner hebben gedrogeerd en gedwongen seks te hebben met mannelijke prostitués. Daarna volgden er meer aanklachten. Sinds P. Diddy in New York in voorarrest is geplaatst, is er een stortvloed aan meldingen binnengekomen van mensen die beweren slachtoffer van de rapper te zijn. Justitie lijkt de zaak serieus te nemen, een poging van Combs om na het betalen van 50 miljoen dollar op borgtocht vrij te komen, is afgewezen.

Diddy was in elitaire kringen berucht om zijn freak off (afschrik)-seksfeesten. Hij legde de seksuele escapades van zijn gasten, onder wie naar verluidt veel beroemde Hollywoodsterren, vast op video. De beelden zou hij vervolgens gebruiken om zijn gasten af te persen.
De zaak doet denken aan het beruchte dossier Jeffrey Epstein, de zakenmagnaat die de spil bleek in een seksnetwerk voor de elite. Het officiële verhaal is dat Epstein in 2019 zelfmoord pleegde in zijn cel. Velen geloven echter dat hij uit de weg is geruimd om reputatieschade van zijn beroemde cliëntele te voorkomen. “Diddy is net zo slecht als Epstein”, vertelde een woordvoerder van de FBI, op basis van informatie vrijgekomen van de tientallen mobiele telefoons, laptops en harde schijven die in beslag zijn genomen. Op deze videobeelden is onder andere te zien dat Diddy meerdere slachtoffers dwingt seksuele handelingen te verrichten, stelt de openbare aanklager.

P. Diddy heeft de aantijgingen van misbruik ontkend. De advocaat van de rapper, Marc Agnifilo, verwerpt de vergelijking met Epstein, omdat er geen sprake zou zijn van deelname van minderjarigen. “Dit is anders”, vertelde hij de rechtbank, “het waren volwassenen die ermee instemden.”

Dat verhaal is in tegenstrijd met de aanklachten die zijn ingediend tegen Combs, waarin bijvoorbeeld staat dat hij sommige gasten dagenlang opsloot. Tijdens de freak offs was het seksuele geweld soms zo heftig dat mensen een ­infuus nodig hadden om te herstellen van hun verwondingen. Zij mochten pas weer naar buiten als de lichamelijke schade minder zichtbaar was.

Advocaat Tony Buzbee vertegenwoordigt veel van deze slachtoffers. Hij maakte vorige week tijdens een persconferentie bekend dat hij meer dan 3000 meldingen heeft ontvangen. 120 aanklachten daarvan zijn geselecteerd voor een civiele zaak tegen Diddy, onder wie ook 25 kinderen. Het jongste slachtoffer was 9 jaar op het moment van het misbruik, dat zou hebben plaatsgevonden in de studio van Diddy’s platenlabel Bad Boy Records in New York, waar hij auditie deed. Na de persconferentie kwamen binnen 24 uur nog eens 12.000 meldingen binnen. “De sluizen gingen open”, aldus Buzbee, die zei te vermoeden dat er nog veel meer (jonge) slachtoffers zijn, want Combs zou volgens hem 25 jaar zijn gang hebben kunnen gaan met name in New York, Miami en Californië.

De vraag is nu of de gastenlijst van de seksfeestjes van Combs uit gaat lekken. Het zou een hoop beroemdheden zwaar in de problemen kunnen brengen. Buzbee stelde dat P. Diddy niet alleen heeft gehandeld. Hij beloofde dat de namen van zijn handlangers snel geopenbaard zullen worden. “Ik verwacht dat tijdens dit proces veel machtige mensen zullen worden ontmaskerd. Vuile geheimen zullen worden onthuld. Sommige namen zullen je choqueren”, aldus Buzbee, die aangaf dat hij deze informatie met de FBI zal delen. Hij voorspelde dat het zal leiden tot afzonderlijke strafzaken tegen alle betrokkenen, die het misbruik mogelijk maakten, aanmoedigden en eraan deelnamen. Daarbij gaat Buzbee ook partijen die er financieel van profiteerden aanklagen, zoals hotels, clubs, platenmaatschappijen en banken.

De aantijgingen zijn zeer belastend. Allyson Carter claimt als 15-jarige onderdeel te zijn geweest van Diddy’s seksfeesten en diende dit voorjaar een getuigenis onder ede in bij de rechtbank in Los Angeles. In een interview met talkshowhost Stew Peters vertelde Carter al in 2021 over de verkrachtingen door vooraanstaande politici en film- en muzieksterren, waarbij volgens Carter ook Diddy, zangeres Beyoncé en haar man Jay-Z aanwezig waren. “Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken dat Diddy gearresteerd zou worden”, reageerde Carter na de arrestatie van Combs.

De reguliere media hebben wel bericht over de zaak P. Diddy, maar het stoort Carter dat zij verdoezelen dat er sprake is van kinderhandel. Volgens haar was dat een belangrijk element. Carter en andere kinderen waren gekocht als ‘feest-favorieten’. “Ik moest op de feesttafel gaan zitten en wachten tot ik gekozen werd, zoals iemand op een verjaardagsfeestje een cadeautje uitkiest”, staat in haar affidavit. Carter vindt de term freak offs niet juist, “het waren satanische rituele orgies”. In haar getuigenis beschrijft ze losbandigheid, bloedige taferelen en seks met dieren. “Er waren niet alleen volwassenen, maar ook kindseksslaven op die feesten. Een van die kinderen was ik.”

De Amerikaanse zangeres Jaguar Wright, die claimt dat zij als prostituee bij Diddy’s seksfeesten aanwezig was, bevestigt die lezing. “Ik was een sekswerker, een ‘meesteres’, voordat ik mijn platencontract kreeg. Dat is hoe ik weet hoe de duistere wereld, de seks- en entertainmentindustrie, hand in hand gaan.” Zij droeg net als andere sekswerkers een verborgen camera bij zich. “Ik heb mijn eigen tapes”, aldus Wright. “Ik heb gezien wat ze doen. Het rituele gedrag, het drogeren, meisjes in koffers stoppen, die in steegjes worden gedumpt. (...) Het is angstaanjagend.”

Jaguar Wright heeft in een interview met Piers Morgan over de Diddyzaak ook Jay-Z en Beyoncé van misbruik beschuldigd. Zij ontkennen de aantijgingen. Hun advocaten dwongen Morgan middels een dwangbevel het fragment uit het interview te verwijderen.

Journalist Liz Crokin, een specialist in dit dossier, vergelijkt de zaak Diddy met het spraakmakende Pizzagate, een kindermisbruikzaak rond de Democratische Partij, die door veel media krampachtig wordt gelabeld als complottheorie. “Deze zaak is veel groter dan mensen denken.” Zij gelooft dat veel meer grote sterren betrokken zijn bij kinderhandel, misbruik en chantagepraktijken. “In Hollywood staan ze het niet toe dat iemand een bepaald niveau van geld, macht of roem bereikt, tenzij ze betrokken zijn bij deze vunzigheid”, aldus Crokin, die voorspelt dat “Diddy degene is die het hele kaartenhuis zal doen instorten”. Zelfs een (zelf)moord zal deze keer niet voorkomen dat de beerput opengaat, want alles staat op tape en zwerft mogelijk al over het Dark Web, stelt zij. “Ik denk dat het echt grote spelers ten val gaat brengen, niet alleen in Hollywood, maar ook in Washington DC en mogelijk ook leden van de koninklijke familie”, besluit Crokin.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.




©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.