Nieuws Gezondheid

Amerikaanse luchtvaartautoriteit sjoemelt met gezondheidseisen

faa sjoemelt gezondheidseisen
💹

Piloot medisch goedgekeurd, ondanks myocarditis​
Piloot medisch goedgekeurd, ondanks myocarditis
Datum: 11 april 2023
Gezondheid

Van onze redacteur


Amerikaanse piloten mogen blijven vliegen van de Federale Luchtvaart Autoriteit (FAA), ondanks medische risico’s die tot voor kort nog onacceptabel zouden zijn geweest. Dit blijkt uit twee publicaties van de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Children’s Health Defence (CHD) van Robert F. Kennedy jr.

Uit een anonieme uitgelekte brief van het Civil Aerospace Medical Institute van de FAA, blijkt dat een piloot medisch werd goedgekeurd, ondanks eerdere myocarditis (een hartspierontsteking), als mogelijk gevolg van vaccinatie. “Vanwege jouw geschiedenis van mogelijke vaccin-geïnduceerde myocarditis”, zo staat er in de brief, “mag je geen toestel besturen indien zich nieuwe symptomen voordoen of negatieve veranderingen optreden in je gezondheidsstatus”.

Volgens medische experts heeft myocarditis echter geen symptomen. Een publicatie van Johns Hopkins universiteit stelt dat “acute myocarditis zich ‘plotseling’ kan manifesteren”. Desondanks geeft de FAA aan de betreffende piloot – die nog een aantal andere gezondheidsproblemen had – een ‘first-class’ medisch certificaat af.

Steeds meer mensen vermoeden dat de FAA piloten in de lucht houdt ondanks de medische risico’s, vanwege een tekort aan personeel. In januari werd de handleiding voor medische onderzoeken in de luchtvaart zo gewijzigd, dat piloten met het Guillain-BarrĂ©-syndroom konden blijven vliegen. Deze ziekte, waarbij het eigen lichaam gezonde zenuwen aanvalt, is een officiĂ«le bijwerking van de Covid-injecties.

Volgens internationale regels mogen piloten geen medicijnen gebruiken die korter dan 12 maanden op de markt zijn. Toch is aan piloten de experimentele Covid-injecties opgedrongen, die niet of nauwelijks waren getest. De Amerikaanse Covid-criticus Steve Kirsch vindt het tijd voor een vliegverbod voor gevaccineerde piloten. Eerder ondertekenden meer dan 25.000 piloten en ander luchtvaartpersoneel een petitie van Kirsch, waarin hij onderzoek eiste naar de bijwerkingen en sterfgevallen van piloten en stewardessen na vaccinatie.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.