Nieuws Vaccinatieschade

Onthulling: overleden gevaccineerden geregistreerd als ‘ongevaccineerd’

DAK36VP
💨

Officiële cijfers over veiligheid covid-prikken kloppen niet​
Officiële cijfers over veiligheid covid-prikken kloppen niet
Datum: 7 september 2024
Vaccinatieschade

Toine de Graaf

Toine de Graaf

In het Covid-vaccinatie Informatie- en MonitoringsSysteem (CIMS) van het RIVM zijn mensen die kort na vaccinatie overleden – wellicht mede als gevolg van de prik – niet opgenomen. Ze kregen daardoor de status ‘ongevaccineerd’. Dit gebeurde op basis van een ministerieel besluit van eind 2020, zo blijkt uit een publicatie die tot nu toe over het hoofd is gezien. Het maakt de officiële cijfers over de veiligheid van de covid-vaccins onbetrouwbaar.

Een en ander blijkt uit contacten die De Andere Krant had met verschillende experts. Aanleiding was de bevinding van professor Ronald Meester en Marc Jacobs in hun recente oversterfte-rapport dat volgens de CIMS-database, waarin vanaf begin 2021 de gegevens van covid-gevaccineerden worden bijgehouden, bij elke prikronde veel ongevaccineerden bleken te overlijden. Dat is vreemd, omdat er met de ongevaccineerden immers niets gebeurde.

Meester en Jacobs uiten in hun rapport dan ook zorgen over de betrouwbaarheid van de vaccinatiegegevens in CIMS. Ze schrijven sterke aanwijzingen te hebben “dat van een significant en disproportioneel aantal mensen dat kort na de vaccinatie overleed – wellicht mede als gevolg van die vaccinatie – de vaccinatie niet is geregistreerd in CIMS”. Hun overlijden werd onterecht bij de ongevaccineerde groep ingedeeld. Hierdoor zouden de analyses over effectiviteit en veiligheid van de coronavaccins – inclusief die van CBS/RIVM – “sterk beïnvloed zijn ten faveure van de ­vaccins”. De onderzoekers schrijven het niet te kunnen verklaren en dringen in hun rapport aan op nadere studie naar “hoe dit heeft kunnen gebeuren”.

Eén lezer van hun rapport ging direct aan de slag en rapporteert op X zijn bevindingen, waar hij gebruikmaakt van het pseudoniem ‘leon1969’. In een ­telefoongesprek met deze krant stelt deze Leon dat hij werd getriggerd door de bevinding van Meester en Jacobs dat veel ongevaccineerden direct stierven nadat een prikronde begon. Zo bleken meteen na de start van het covid-vaccinatieprogramma de ongevaccineerden zestig keer zo vaak te overlijden als de gevaccineerden. “Dat kan niet en het wijst inderdaad op datavervuiling”, aldus Leon. Het lijkt er sterk op, zei hij, dat gevaccineerden die kort na vaccinatie overleden, niet als ‘gevaccineerd’ werden geregistreerd. Iets dat ook in het Verenigd Koninkrijk gebeurde.

Bij zijn speurtocht naar verklaringen stuitte Leon op een bericht uit de Staatscourant van 19 november 2020 over een ‘Autorisatiebesluit’ van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat besluit beschrijft tot in detail de wijze van levering van persoonsgegevens uit de BasisRegistratie Personen (BRP) aan het CIMS-vaccinatieregister. Hij stuitte op een cruciale passage die inhoudt dat wanneer een gevaccineerde op het moment van registratie in CIMS al was overleden, de koppeling met CIMS niet meer werd doorgevoerd. Vanaf dat moment hadden deze gevaccineerde overledenen de status ‘ongevaccineerd’.

Leon vindt het belangrijk te melden dat we hierachter geen “complot” hoeven te vermoeden. CIMS is namelijk geënt op het RIVM-register voor kindervaccinaties. Kinderen die om wat voor reden ook, komen te overlijden worden steevast verwijderd uit dit register. Echter: kinderen overlijden zelden. Voor volwassenen en ouderen – de doelgroep van de covid-prikken – ligt dat anders. Hun sterfgevallen resulteerden in een grondige verstoring van CIMS, en alle daarop gebaseerde analyses zoals die van CBS en RIVM, aldus Leon.

Statisticus Herman Steigstra, die meewerkte aan het oversterfte-rapport, publiceerde deze week naar aanleiding van de bevindingen van leon1969 op onder meer Virusvaria.nl een artikel met de kop “Is dit de smoking gun?”. Steigstra concludeert: “Een ministerieel besluit lijkt de basis gevormd te hebben voor de verschillen in vaccinatiestatus volgens het CIMS en de werkelijke vaccinatiestatus. Naast het feit dat dit ook verklaart waarom het CBS tot een veel gunstigere schatting komt voor de VE (vaccin-effectiviteit) dan die in werkelijkheid is, vormt het tegelijk ook een zeer sterke aanwijzing voor het feit dat sterfte een directe relatie heeft gehad met vaccinatie. Immers, de uit het vaccinatiedossier geweerde cijfers, zijn in feite grotendeels de sterfte die direct volgde op de vaccinaties. Niet het bewijs dat vaccinatie de oorzaak was, maar wel direct volgend op de vaccinatie.” Of zoals hij het op Linkedin verwoordde: “De uitkomst van de schijnbaar goede bescherming die het RIVM ons voorhield, is het gevolg van wetgeving, niet van de inspanningen van de farmacie”.

Ook Meester spreekt van waardevolle inzichten. “Het geeft nieuwe verklaringen voor de onregelmatigheden die wij in ons rapport bespreken”, laat hij weten aan deze krant. “Wij hebben in ons team inmiddels contact gehad met leon1969, en ik vind zijn verklaringen tamelijk betrouwbaar.” Steigstra heeft er op Linkedin inmiddels op gewezen dat de datavervuiling en de nieuwe feiten daaromtrent óók terugslaan op het nieuwe oversterfte-onderzoek van Nivel, dat eveneens gebaseerd is op CIMS-data. “Dit onderzoek kan dus zo de prullenbak in”, aldus Steigstra.



 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.




©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.