Nieuws Vaccinatieschade

Vaccinatieschade is echt: slachtoffers doen hun verhaal

vaccinatieschde
Mark Kamphuis
💨

“De prik is niet voor iedereen veilig”​
“De prik is niet voor iedereen veilig”
Datum: 24 september 2022
Vaccinatieschade

Onze redacteuren


Miljoenen mensen in de wereld ondervinden ernstige gezondheidsschade van de coronavaccinaties. Hun verhalen worden door de overheid en door artsen genegeerd of verzwegen. De Andere Krant laat negen slachtoffers aan het woord. Zij waarschuwen: de prik is niet voor iedereen veilig.

Deze week is de overheid gestart met een “herhaalprikronde” voor burgers vanaf 12 jaar. Zij mogen een “vernieuwd vaccin” halen om hun “bescherming tegen het coronavirus op peil te houden”, meldt de Rijksoverheid. Dat de prikken ernstige gevolgen kunnen hebben, vermeldt de overheid er niet bij.

Toch is dat wel degelijk het geval. Bij instanties als EudraVigilance (EU) en VAERS (VS) zijn tienduizenden overlijdens gemeld en miljoenen gevallen van ernstige schade in verband met de vaccins. Achter deze cijfers gaat veel leed schuil. De Andere Krant tekende de verhalen op van negen getroffenen die hun gezondheid zagen instorten.

John, een stoere 43-jarige Zeeuw moest na zijn tweede Pfizer-prik naar het ziekenhuis worden afgevoerd en had maanden nodig om te herstellen. “Ik heb regelmatig moeten huilen van ellende.” Tineke (56) kreeg zoveel pijn dat ze dacht dat ze dood zou gaan. De 29-jarige Lisette uit Noordwijk kreeg na de AstraZeneca-prik een hersenbloeding.

Wat pijn doet bij de slachtoffers is dat ze zich niet gehoord voelen. De 44-jarige Iris, een gezonde vrouw wier gezondheid ernstig verslechterde na de vaccinatie, zegt: “Vrijwel geen dokter wil iets zwart op wit zetten”. Zij maakte een vergeefse rondgang langs instanties met het verzoek om hulp. “VWS en RIVM zeiden: je hebt hem vrijwillig genomen, dus span maar een rechtszaak aan.” Jacques, wiens moeder dementeerde nadat zij ongevraagd werd geprikt, kreeg van de huisarts te horen dat “we het er maar beter niet meer over kunnen hebben”.

De slachtoffers kregen te maken met censuur van Facebook en andere sociale media. Ook kregen ze te horen dat ze gewoon weer een nieuwe prik moesten gaan halen als ze hun QR-code wilden behouden. Meldingen bij Lareb verlopen moeizaam. De slachtoffers zijn verbolgen dat niemand onderzoek wil doen naar de gevolgen van de injecties. “Onderzoekers zeggen dat daar geen geld voor is”, vertelt Iris. C-Support, dat slachtoffers van ‘long Covid’ ondersteunt, doet niets voor vaccinatieslachtoffers. Diverse slachtoffers zitten nu in een long Covid-hersteltraject.

De gedupeerden hebben een waarschuwing: de prik is niet voor iedereen veilig. De 64-jarige Miranda, zwaar getroffen door de prik, hekelt de “monomane houding” van de overheid. “Er wordt informatie achtergehouden.” Ze hebben zich lang eenzaam gevoeld, maar voelen zich nu gesterkt door contact met lotgenoten. “Weinig mensen durven hun verhaal te vertellen”, zegt de 51-jarige Esther uit Limburg, een bruisende vrouw wier gezondheid instortte na de prik. “De vaccinaties zijn een heel gevoelig onderwerp.” In dit nummer van De Andere Krant doen zij hun verhaal. 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.