Vrijgave 177 namen uit Epsteins dossier doet elite sidderen

epstein dossier vrijgaven
💨

Tientallen nieuwe namen in chantagedossier​
Tientallen nieuwe namen in chantagedossier
Datum: 7 januari 2024
Georganiseerd misbruik

Monique Schneider en Ella Ster


De ‘klantenlijst’ van wijlen Jeffrey Epstein, veroordeeld zedendelinquent en mensenhandelaar in minderjarige meisjes, is een van de best beveiligde documenten van de Verenigde Staten. De Amerikaanse rechter Loretta Preska beval vlak voor kerst in New York om 177 namen uit documenten van een civiele rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell – de rechterhand van Epstein – openbaar te maken. Deze uitspraak doet verschillende ‘sterren’ en andere invloedrijken zoals Bill Clinton en Tony Blair sidderen.

De 'klantenlijst' die in bijgaand artikel wordt genoemd is inmiddels gepubliceerd. Hij is te raadplegen via de volgende link: https://www.documentcloud.org/documents/24253239-1324-epstein-documents-943-pages

Enkele ‘nieuwe’ namen van relaties, werknemers/slachtoffers, getuigen en politiemensen: Doug Band (werkte voor Bill Clinton), Harvard Law Professor Alan Dershowitz, Prins Andrew, Johanna Sjorberg (misbruikslachtoffer, werkte voor Epstein als massage therapeute), Detective Joe Recarey, voormalig Palm Beach politiechef Michael Reiter, David Copperfield (illusionist en vriend van Epstein), Jean Luc Brunel (Franse modellen-scout), Donald Trump (buurman van Epstein in Palm Beach, geen voorbeelden van misbruik genoemd), Michael Jackson (bezocht Epsteins huis in Palm Beach in jaren 2001-2006).

Virginia Giuffre, inmiddels 40, zegt in haar tienerjaren te zijn misbruikt door onder anderen Jeffrey Epstein. Haar eerste aanklacht tegen de zakenman – die in 2019 in afwachting van zijn proces zelfmoord zou hebben gepleegd in zijn cel (zie kader) – en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell dateert al van 2009. De Amerikaanse civiele rechter Loretta Preska heeft vlak voor kerst bepaald dat de namen van meer dan 170 van Epsteins relaties afkomstig uit de civiele zaak van Giuffre tegen Maxwell, die in juni 2022 veroordeeld is tot 20 jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan sekshandel met minderjarige meisjes, vrijgegeven moet worden.

De uitspraak doet vele prominenten en elitairen sidderen. De geruchten dat invloedrijken afnemers zijn van minderjarigen uit de sekshandel van Epstein zijn hardnekkig. Zo stelt ­Giuffre bijvoorbeeld dat de Britse prins Andrew haar heeft misbruikt. Het lid van de koninklijke familie heeft deze aanklachten altijd ontkend, maar wel een schikking van twee miljoen Britse pond met haar getroffen.

De aanstaande openbaring van namen en details uit de rechtbankstukken onthullen waarschijnlijk veel meer over Epsteins relaties dan al werd geopenbaard in 2015 uit zijn beruchte ‘zwarte boekje’ (epsteinsblackbook.com), dat in handen kwam van de FBI. Dat document bevat 1971 namen, onder wie van acteur Alec Baldwin, Tony Blair, de voormalige Israëlische premier Ehud Barak en Freddy Heineken en zijn dochter Charlene (al jaren de rijkste Nederlander volgens Quote Magazine). Daarnaast zijn er al eerder delen van zijn vluchtlogboeken vrijgegeven. Deze flight logs bevatten gegevens over wie met de privéjet van Jeffrey Epstein, de zogenaamde ‘Lolita Express’, is meegevlogen naar het eiland Little Saint James. Lawrence Paul Visoski Jr., een voormalig piloot van Epstein, noemde in zijn getuigenis al de namen van acteurs Kevin Spacey en Chris Tucker, miljardair Bill Gates en Donald Trump. Recent werd bekend dat ook Robert F. Kennedy jr. een paar keer in Epsteins Boeing is meegevlogen, al zegt de presidentskandidaat niet op het beruchte eiland te zijn geweest.

Op het privé-eiland van Epstein hebben hoogstwaarschijnlijk gruwelijke dingen plaatsgevonden. Zelfstandig onderzoeksjournalist en auteur Nick Bryant vertelde in november 2023 in een interview met Shawn Ryan schokkende details over de mensenhandelpraktijken van Epstein met meisjes “zo jong als 11-12 jaar”. Hij zou ze betaald hebben om andere meisjes te rekruteren, om in de behoeften van de elite te voorzien. Bryant zei verder “dat sommige van deze mannen (klanten – red.) kleine meisjes of jongens in elkaar willen slaan. Ze zijn ongelofelijk machtig. Je zult hun namen kennen”. Ook onthult hij dat “dit een premier betreft, wiens naam ook voorkomt in Epsteins zwarte boekje”.

Ari Ben-Menashe, een in Iran geboren Israëlische zakenman die van 1977 tot 1987 voor de Israëlische miltaire Inlichtingendienst werkte, liet ook zijn licht schijnen op het proces-Maxwell. Hij beweert dat Robert Maxwell, de vader van Ghislaine, voor diezelfde dienst werkte als hij, evenals zijn dochter. Robert stelde Ghislaine voor aan Jeffrey Epstein ergens in de jaren ’80. “De hele Epstein-operatie was een chantageoperatie (honeypot) om politici, beleidsmakers beroemdheden en andere mensen in de media te chanteren om Israëlische pionnen te worden.” Er was volgens hem extra belangstelling voor Bill Clinton. De regering van Israël was namelijk bezorgd dat Clinton het land onder druk zou zetten vrede met de Palestijnen te sluiten, zoals een van zijn voorgangers Jimmy Carter al had gedaan. “Clinton werd gechanteerd en onder controle gehouden”, stelt hij.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou Clinton ook hebben gechanteerd met de Lewinsky-tapes, een seksschandaal waarin Clinton verwikkeld raakte in de jaren ’90, om invloed te verkrijgen gedurende de Wye Plantation-vredesonderhandelingen tussen Israël en Palestina in 1998. Uit tot nu toe openbaar gemaakte passagiersgegevens blijkt dat Clinton ruim twintig keer is meegevlogen met de Lolita Express. Ben-Menashe stelt dat de chantagepraktijken onder leiding van Epstein en Maxwell zouden hebben plaatsgevonden, met instemming van inlichtingendiensten in de VS. “Als ze bij Israëlische Inlichtingendiensten betrokken waren, dan ook bij Amerikaanse.” Ze deelden hun informatie waarschijnlijk met de CIA.

Volgens Ben-Menashe had ook voormalig premier van Israël Ehud Barak, die toen hoofd militaire Inlichtingendiensten was, regelmatig ontmoetingen met Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell in Epsteins herenhuis in New York. Ook werd hij door bewoners meermalen gesignaleerd in het appartementencomplex op 301 East 66th Street, dat eigendom is van Mark, de jongere broer van Epstein, waar naar verluid ook minderjarige meisjes gehuisvest werden. Netan­yahu zinspeelde na de arrestatie van Epstein op de vermeende banden die Barak met Epstein zou hebben. ­Barak geeft toe Epstein ­tientallen ­keren ontmoet te hebben en op ­Little St. James te zijn geweest, maar zegt tegen nieuwswebsite The Daily Beast “nooit een feest met hem te hebben bijgewoond. Ik heb Epstein nooit ontmoet in het gezelschap van vrouwen of jonge meisjes.”

Om meer over deze omvangrijke zedenzaak boven tafel te krijgen, is de informatie uit de zaak van Giuffre van groot belang. Bepaalde krachten lijken hun uiterste best te doen om openbaringen tegen te houden. De Amerikaanse Republikeinse senator Marsha Blackburn diende in november 2023 al een dagvaarding in om alle vluchtlogboeken van Epstein compleet gepubliceerd te krijgen, maar werd teruggefloten door de Democratische senator Dick Durbin. Blackburn vroeg zich op Twitter af: “Wat proberen de Democraten te verbergen? (…) Het lijkt erop dat slechte figuren binnen onze regering tot het uiterste gaan om de pedofielen te beschermen die het privévliegtuig van Jeffrey Epstein hebben genomen. Ik zal niet stoppen met werken om hun identiteit te onthullen. Het Amerikaanse volk verdient het om elke naam op die lijst te kennen.” Het openbaren van de 177 namen van Epsteins relaties en de volledige vluchtlogboeken, kan voor een doorbaak in de zaak zorgen. Epstein kan niet meer vervolgd worden, zijn klanten hopelijk nog wel.

Tijdlijn van belangrijkste gebeurtenissen rond Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell:


  • 2008: Epstein wordt veroordeeld en krijgt 18 maanden gevangenisstraf vanwege sekshandel en misbruik van minderjarigen. Het grootste deel van zijn straf brengt hij door in een privékantoor met beperkte beveiliging.
  • Juli 2019: Epstein wordt opnieuw gearresteerd en beschuldigd van het runnen van een seksueel uitbuitingsnetwerk.
  • Augustus 2019: Epstein wordt dood aangetroffen in zijn cel. De omstandigheden doen betwijfelen of het zelfmoord betreft. Het leidt tot speculatie.
  • Juli 2020: Maxwell wordt gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij Epsteins seksueel uitbuitingsnetwerk. Ze wordt beschuldigd van samenzwering om minderjarigen te rekruteren voor seksuele uitbuiting.
  • Juni 2022: Maxwell wordt veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens medeplichtigheid aan sekshandel met minderjarige meisjes.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.