Nieuws Gezondheid

De natuur heeft altijd een antwoord

natuur heelt
bloesemwinkel.nl
💹

De natuur heelt​
De natuur heelt
Datum: 9 augustus 2022
Gezondheid

Anja Veerman

Anja Veerman

Onderaan de Molendijk in Grootschermer is sinds 1 januari 1996 hoveniersbedrijf Molenzicht van de gebroeders Ruud en Bart Dekker te vinden. Op zo’n drie hectare van de Noord-Hollandse polder verbouwen zij bloemen, planten en bomen. Hieruit vervaardigen de broers, samen met hun steun en toeverlaat Sandra Koning, zuivere bloesemremedies en tincturen, een uitgebreide lijn onder de naam By Nature.

De naam Molenzicht blijkt terecht gekozen, door het weidse uitzicht kijkt men uit op wel vijf molens. Sandra Koning geeft mij een rondleiding. We lopen langs dicht begroeide en open plekken, een palen cirkel met hangmatten, kunstzinnige houten pergola’s, edelstenencirkels en een diversiteit aan bloemen, planten en bomen. Sandra noemt regelmatig de namen en toepassingen en legt uit hoe ze respectvol de delen van de planten afhaalt. De broers hebben met hun vakkennis op het terrein een mooi en rustgevend stuk natuur weten te creĂ«ren. “We verhuren hier twee appartementen met bed & breakfast”, vertelt Sandra als we een groot gebouw binnengaan. Het interieur van de appartementen heeft ze zelf ontworpen.

We lopen verder langs een kleine en een grote vijver, over paden en over gras, langs een dierenstal met een ezel en kippen en komen uit op een plek met boomstammen als banken. Daar vertellen de twee broers over hun leven als hovenier en waarom ze zich met natuurgeneeskunde zijn gaan bezighouden. De hoveniers hebben de natuur achteruit zien gaan, straling en chemie hebben invloed. Ruud: “Ik sprak iemand die in een TNO-rapport had gelezen dat de kastanjeboomziekte gelijk begon met de lancering van 2G. Maar dat is verder nooit naar buiten gebracht. Wat is het een rare wereld hĂš? Met de mens is het ook bergafwaarts gegaan, Ă©Ă©n op de drie krijgt kanker.”

Ruud vervolgt: “We kregen de laatste decennia te maken met veel zieke boom­soorten: iepen, essen, kastanjes, plagen met de eikenprocessierups en de buxusmot, noem maar op.” Ruud wijst naar groene buxusplanten en legt uit hoe het hem ‘bloed, zweet en tranen’ heeft gekost deze planten vitaal te houden. “Toen ontmoette ik AndrĂ© Schaap, die als zich verpleegkundige in de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg verder heeft ontwikkeld tot natuurgeneeskundig specialist. Hij werd mijn mentor, ik leerde helende en verstorende frequenties af te lezen en daarmee te werken. Een verstoring belast de energie van een plant, boom, dier of mens en haalt de vitaliteit naar beneden. Wij en alles om ons heen zijn gevuld met energie.”

Jongste broer Bart vertelt hoe hij “meegegroeide met de nieuwe tak van het bedrijf toen ze hun remedies ook op mensen gingen afstemmen”. Hij werkt nu minder dagen als hovenier. Als het over de therapie gaat, neemt Ruud het woord. “Alles heeft polariteit: Yin en Yang. In de bloesemtherapie zorgt de bloesem voor de transformatie van de plant of boom. Dus als de boom een prikkelende energie heeft, werkt de bloesem ontprikkelend op het systeem. Om de juiste remedie te vinden, lees ik het karakter van de boom, het dier, of kijk ik naar de hele mens. Wat is het verhaal van iemand? Hebben mensen meerdere problemen dan volgt een traject, laag voor laag door het genezingsproces.”

Sandra: “We leven als mensheid veelal gejaagd en met veel angst. Wij resoneren allemaal op datzelfde veld en je moet wel heel stevig in je schoenen staan om die negativiteit niet te voelen.” “Of ze dĂ©nken dat ze het niet voelen”, stelt Ruud, “terwijl het wel in het onderbewustzijn zit.” Sandra: “Die frequentie in het veld raakt oude trauma’s en angsten van mensen. Wij bieden verschillende therapeutische invalshoeken waarmee mensen stukken waar ze op vastlopen kunnen uitwerken.” Ruud: “Mensen proberen bewuster te eten, wonen goed en je kunt heel veel kennis opzoeken - toch zien we steeds meer problemen. Er moeten dus blokkades zitten in het systeem om ons heen, waarbinnen ons lichaam zich niet optimaal thuis voelt. Ontstaan psychosomatische klachten, dan kweek je een voedingsbodem waar ziektes kunnen binnenwandelen.”

“De natuur heelt. We werken hierbuiten ook met groepen. Ruud is onderdeel van een groep die transformatief mannenwerk doet en ik doe datzelfde met vrouwen”, gaat Sandra verder. “Ondanks de coronatijd wisten mensen ons en onze remedies steeds te vinden. En het is letterlijk zo: het antwoord ligt al in de natuur, het biedt ons ook wat nodig is voor genezing. Het maakt niet uit wat ze bedenken, het antwoord is er. Iedere keer als er een probleem is, dan ligt het antwoord ernaast. Net zoals de brandnetel en de dovenetel bij elkaar groeien, de een prikt en de ander dooft - twee samen tot Ă©Ă©n is een prachtige natuurwet.”

Molenzicht verzorgt voor kleine en grotere groepen rondleidingen op afspraak. Elke eerste woensdag van de maand voor therapeuten en op de tweede woensdag voor overige belangstellenden.

Contact:
info@bloesemwinkel.nl of
06 - 5340 9985. Voor leuke updates kun je By Nature via Instagram volgen op
@bynaturebloesemremedies


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.