Nieuws Samen Leven

De wereld rondreizen zonder beperkingen

freedom travel Alliance
💨

Datum: 14 februari 2022
Samen Leven

Anja Veerman

Anja Veerman

Onbelemmerd over de wereld reizen, zonder enige vorm van discriminatie – dat is het doel van de Freedom Travel Alliance (FTA), een startup binnen de reis- en transportsector. Kevin Jenkins, CEO van de Urban Global Health Alliance en een van de oprichters van de FTA: “We mikken op een heel nieuw reismodel.”

Geen van de oprichters had professionele ervaring in de reisindustrie toen de startup in 2020 begon als Freedom Airway & Freedom Travel Alliance - later afgekort tot Freedom Travel Alliance (FTA). De woordvoerder van FTA is professor Dolores Cahill, een Ierse moleculair bioloog en immunoloog, die zich al vroeg uitsprak tegen het officiële pandemieverhaal, dat bestond uit lockdowns, het ‘liegen met statistieken’, gedwongen maskergebruik en ‘experimentele gentherapie’. Zij heeft vanwege haar kritische houding zelfs doodsbedreigingen moeten doorstaan.

Volgens Cahill heeft FTA plannen om vliegtuigen te kopen, maar willen ze bijvoorbeeld ook een hulplijn bieden waar mensen aan advocaten advies kunnen vragen, als ze door de verplichte coronabeperkingen juridisch geen uitweg meer zien. Het is een op een lidmaatschap gebaseerde dienst om mensen te helpen ‘de wereld rond te reizen zonder mondmaskers, quarantaine, vaccinatie of andere coronamaatregelen’.

Cahill: “We gaan de gevestigde bedrijven overvleugelen. Er bestaan al websites waar werkgevers en werknemers, die zonder beperkende regels willen werken, elkaar kunnen vinden. En websites voor zorgmedewerkers en artsen die de gezondheidszorg hebben verlaten en nu hun eigen klinieken en ziekenhuizen willen openen. Onze missie is om de leverancier van oplossingen te zijn binnen de reis- en transportbranche, omdat we geloven in het respecteren van ieders recht om vrij, onbezwaard en zonder discriminatie te reizen. Het is dan logisch dat er ook een nieuwe luchtvaartmaatschappij moet zijn met de piloten en stewardessen die zijn vastgelopen in het oude systeem. We zijn bezig met grote investeerders en beginnen een heel nieuw reismodel gebaseerd op totale soevereiniteit en medische vrijheid. Ons doel is om vreugde en verwondering terug te brengen in het reizen en de gastvrijheidsindustrie, zoals hotels, pensions en restaurants.”

FTA ontwikkelt op dit moment “een ecosysteem van gelijkgestemde leden, partners en bedrijven om onze rechten als soevereine wezens te verzekeren en te vrijwaren, inclusief het recht om de wereld rond te reizen als een Freedom Traveler. Wij vragen iedereen, die op één lijn ligt met onze doelstellingen, met ons mee te doen om via nieuwe partnerschappen met bedrijven, gemeenschappen, steden, staten en landen, onze onvervreemdbare rechten te behouden en onder de aandacht te brengen.”


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.