Nieuws Opinie

Brief aan een Volkskrant-columnist

ab en schimmel
💨

Datum: 6 november 2021
Opinie

Ab Gietelink


Beste Sander Schimmelpenninck,

Je diskwalificeerde jezelf door een zeer kwetsende en haatdragende column tegen ongevaccineerden in de Volkskrant. Je misbruikt daarin je intelligentie en krediet in dienst van haatzaaierij en polarisatie en noemt dat bombastisch ‘altruïsme en burgerschap’. ‘Vaccinweigeraars’ mogen van jou worden uitgesloten van het publieke debat omdat ze ‘op basis van religieus fanatisme en extreemrechtse complotdenkerij’ hun eigen narcisme botvieren. OK. Ik denk dat je dat heel erg fout ziet en vertel je waarom. Ik was 30 jaar lid van Groen Links en geloof niet in complotten. Ik ben wel een kind van de vrijzinnig kritische jaren 60, 70 en 80. In mijn visie draait de wereldgemeenschap rond in een destructieve tunnelvisie, die vergelijkbaar is met de irrationaliteit van een mondiale oorlog. Het internationale Coronaprotest is in de kern een burgerrechtenbeweging voor het herstel van klassieke vrijheden en grondrechten.

Boven je column hangt een immens taboe, waar jij en veel ‘mainstream media journalisten’ over zwijgen: vaccinatieschade. Erkende en niet erkende slachtoffers van de vaccinatieoperatie. Het bijwerkingencentrum LAREB meldt op dit moment 161.470 lichte en zware bijwerkingen naast 545 doden. De media zwijgen hierover. Volgens kritisch medisch wetenschappers is het echter nog maar de top van de ijsberg. Het meldpuntvaccinatie.nl registreerde reeds 2344 directe vaccinatiedoden. Het is een geselecteerde slachtoffergroep van mensen onder 80 jaar, zonder onderliggende ziekten en overleden binnen 30 dagen, (vaak tussen 4-10 dagen) na de vaccintoediening. 70% is onder de 60. Ofwel 1500 jonge mensen stierven direct aan het vaccin. Laat dat even landen. Dat zijn meer jonge mensen dan aan Covid stierven, Sander. En ja pijnlijk genoeg: 75% is vrouw. Daarnaast zijn er waarschijnlijk duizenden vaccinatieslachtoffers na 30 dagen.

Wat is eigenlijk het redelijk belang van deze immense vaccinatiedwang en zondebokstrategie die op de gevaccineerden wordt uitgeoefend? Waarom is er geen vrijheid van keuze? Dat gaat toch over burgerrechten? Ons was toch beloofd dat 60-70% groepsimmuniteit voldoende zou zijn? We hebben nu volgens de overheid 85% gevaccineerden, naast velen met natuurlijke immuniteit, toch lopen de besmettingen net als najaar 2020 razendsnel op. Is het niet gewoon het griepseizoen? Er komen ongevaccineerden, maar ook gevaccineerden in het ziekenhuis. Die laatste groep neemt snel toe. Naast de ‘zondebokstrategie’ van de regering via het QR paspoort komen er ook weer maatregelen voor gevaccineerden. Het 3, 4e, 5e en 6e vaccinprik hangen boven het publieke mediadebat. In april had de EU al 1,8 miljard Pfizervaccins extra bestelt.

Je verwijt ons gebrek aan altruïsme. Ik heb me 1,5 jaar belangeloos ingezet voor de burgerrechten, nadat mijn theaterbedrijf als gevolg van de lockdowns op sterven na dood is. De schade betaal ik uit mijn pensioen. Hoeveel heb jij ingeleverd meneer de altruïst? Verder heb ik aangeboden om bij corona contractueel af te zien van een ziekenhuisplaats of een plaats op de IC. Ik daag jouw uit om vanuit jouw ‘altruïsme’ datzelfde statement te maken.
.
Vaccinatiedwang is principieel onjuist en waar eindigt dit? De integriteit van ons eigen lichaam is het laatste bastion van onze nu al aan alle kanten ingeperkte en tot elastiek gemaakte burgerrechten. Ik breng dit alleen op uit altruïsme en solidariteit.

Vaccinatiedwang dient geen redelijk doel. Iedereen die kwetsbaar of bang was kan allang gevaccineerd en beschermd zijn. Niet prikken is nu ieders eigen risico. Uitsluiting en vaccinatiedwang is niet alleen een gevaar voor de maatschappelijke cohesie en de burgerrechten, het is bovendien gezien de afname van immuniteit een gevaar voor de volksgezondheid. Mijn vriendin is een gewaardeerde HBO docent met een eigen therapiepraktijk en maakt nu plannen om het steeds vijandiger Nederland tijdelijk te ontvluchten. Willen we die samenleving? Je lijkt me een aardige en intelligente man Sander, maar je zit in een tunnel van onwetendheid en voorgeschreven werkelijkheid. ‘Altruïsme’ betekent dat je de moed opbrengt je talenten en intelligentie in te zetten om ten bate van de gemeenschap die pijnlijke vragen te stellen, die binnen het establishment van politiek en media verboden zijn. Hopelijk durf je ooit die stap te maken.

Ab Gietelink is theatermaker, programmamaker en publicist. Zijn website is alternatief.tv 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.