Nieuws   De Andere Krant

Help mee met de verspreiding van 5,9 miljoen exemplaren van de Hoe Nu Verder Krant.


DAK website eerste aankondiging Hoe Nu Verder Krant
💨

Datum: 17 februari 2022
De Andere Krant
Van onze redactie

Hebben we in de toekomst nog wel échte vrijheid? Nederland staat op een tweesprong. Willen we dat onze kinderen opgroeien in een voorwaardelijke controlemaatschappij, gedicteerd door een wereldregering óf pakken we onze nationale en lokale democratische zeggenschap terug?

Een groep bezorgde Nederlanders heeft in samenwerking met de VVJ (Vereniging van Vrije Journalisten) en verschillende onafhankelijke media, waaronder De Andere Krant, het initiatief genomen om voor iedere inwoner van Nederland een gratis krant uit te brengen. De Hoe Nu Verder krant. Naast informatiedeling over de staat van onze samenleving is het doel van de krant is om een maatschappelijk debat op gang te brengen over onze gezamenlijke toekomst. Onderwerpen die aan bod komen zijn de democratie, grondrechten, onderwijs, economie en gezondheid.

Het doel is de Hoe Nu Verder krant vanaf 7 maart op ieder adres in Nederland te bezorgen. Het streven is een oplage van 5,9 miljoen stuks. 54% van het bedrag wat hiervoor nodig is, is al geworven. Met dit bedrag kunnen ruim 3,1 miljoen kranten worden bezorgd (deze kranten worden sowieso bezorgd).

Maar, om écht iedereen in Nederland een krant te kunnen aanbieden is er een crowdfund actie gestart. Iedereen kan mee helpen om de bezorging in hun eigen woonplaats of wijk financieel te ondersteunen. Dit kan heel eenvoudig door op de donatiepagina je woonplaats of wijk te selecteren en dan je donatie te bepalen door het aantal kranten waarvoor je wilt bijdragen te vermenigvuldigen met 10 cent. Met bijvoorbeeld 25 euro financier je de bezorging op maar liefst 250 adressen in jouw woonplaats of wijk en help je mee om je omgeving bewust te maken en het gesprek op gang te brengen.

Meer informatie over de Hoe Nu Verder Krant en de crowdfund actie is te vinden op hoenuverder.org.
 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.©2023 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.