Nieuws De Andere Krant

De Andere Display in beeld

de andere display
Beeld: MKFOTOGRAFIE
💨

Voor ondernemers en locatie­beheerders​
Voor ondernemers en locatie­beheerders
Datum: 16 mei 2024
De Andere Krant

Van onze redacteur


De Andere Krant heeft een nieuwe display voor ondernemers en locatie­beheerders die willen helpen de krant bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Geïnteresseerden kunnen deze in ruil voor een kleine donatie meenemen en zo kennismaken met De Andere Krant.

In de B&B van Esther Willemsz in Sprang-Capelle staat sinds kort ook een display. “Ik ben al een paar jaar abonnee van De Andere Krant en las daarin over de display. Mijn B&B is daarvoor ook een mooie plek en dus heb ik er een besteld.” Haar B&B staat vlakbij de Efteling, waardoor ze vaak buitenlandse gasten heeft. Bij haar Nederlandse gasten gebruikt ze de krant om in gesprek te raken.

De komst van corona was het eerste moment dat ze begon te zien dat er zaken niet kloppen. “Toen Rutte de ommezwaai maakte van groepsimmuniteit naar vaccineren, viel bij mij het kwartje. Ik ben opgegroeid met het idee dat de overheid het beste met ons voor heeft, al heb ik in mijn werk als gemeenteambtenaar regelmatig twijfels gehad over het beleid en de vriendjes­politiek.” Esther ging de gebruikelijke kanalen en personen volgen om antwoorden te vinden en was aanvankelijk vooral boos. Ze deelde regelmatig het andere nieuws in haar omgeving en kwam erachter dat overtuigen niet werkt en dat ieder zijn eigen pad heeft.

Ze is blij dat de krant tegenwoordig niet alleen maar meer kommer en kwel is, en dat er meer evenwicht is gekomen in de berichtgeving. “Er is volgens mij behoefte aan meer positieve berichtgeving. Zelf wil ik ook graag nieuwe antwoorden en een nieuwe insteek om me staande te houden in deze waanzin. Veel zekerheden zijn weggevallen, maar ik zie dat deze periode me persoonlijke groei en enorme verrijking heeft gebracht. Ik ben echt heel blij met De Andere Krant en stop hem regelmatig ongevraagd ergens in de bus, ook bij het gezondheidscentrum hier in het dorp. Ik hoorde dat een van de huisartsen daar nu tegen zijn patiënten zegt dat ze de volgende prik niet meer moeten nemen. Misschien dat de informatie in de krant daarbij heeft geholpen.”

Met haar B&B is ze vooral afhankelijk van Airbnb maar sinds een tijdje is haar ‘Sfeervolle tuinappartement’ ook te vinden op Keuzevrij Bij Mij. Dergelijke nieuwe initiatieven zijn volgens Esther belangrijk. “­Airbnb is natuurlijk woker dan woke, maar voor velen wel de eerste site waarop ze gaan kijken als ze ergens willen overnachten. De gasten die hier via hen komen, zien in ieder geval De Andere Krant. Van mij mogen ze die gratis meenemen. De krant heeft mijn eigen onzekerheid getemperd en dat gun ik iedereen. Ik help daarom ook graag bij het verspreiden ervan.”


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.