Nieuws Vaccinatieschade

Nederlandse Teleartsen Genootschap start behandelingen tegen vaccinatieschade

tandartsen tegen vaccinschade 2
Beeld: MKFOTOGRAFIE
💨

“Zonder garantie, maar tegen lage kosten”​
“Zonder garantie, maar tegen lage kosten”
Datum: 19 juni 2023
Vaccinatieschade

Joris Baas


Het Nederlands Teleartsen Genootschap (NTG) is gestart met het behandelen van vaccinatieschade. De beroepsgroep van artsen gelooft de gezondheid van patiënten die na hun coronavaccinatie gezondheidsproblemen hebben gekregen te kunnen verbeteren. Zonder “100 procent garantie” te kunnen bieden, maar “wel tegen lage kosten”, stelt Alexander van Walraven, een van de artsen, tegenover De Andere Krant.

Vaccinatieschade is een realiteit, hoewel de Nederlandse overheid het bestaan ervan slechts mondjesmaat erkent. Alexander van Walraven, bedrijfsarts en voorzitter van het NTG, is met zijn beroepsgroep van artsen in de coronacrisis afgeweken van het voor hem onnavolgbare overheidsbeleid en blijft dat doen. Waar de overheid blijvende gezondheidsklachten na corona steevast labelt als long covid – dus voortkomend uit corona – houdt NTG alle opties open, zo ook vaccinatieschade. “De diagnose van long covid is omgeven door de dezelfde onzekerheden als de diagnose van vaccinatieschade. We nemen alle opties serieus tot het tegendeel is bewezen”, vertelt Van Walraven.

Hij benadrukt daarbij het belang van de zogenaamde anamnese. “Een patiënt die zelf meende long covid te hebben, bleek uiteindelijk met niet-gerelateerde hartklachten te kampen. Als duidelijk wordt wat er echt aan de hand is, kunnen we bij long covid, maar ook bij vaccinatieschade waarschijnlijk 60-70 procent van de klachten oplossen of verminderen, waardoor het leven dragelijk wordt.”

Wanneer en hoe weet NTG eigenlijk zeker dat de covid-injecties deze schade hebben veroorzaakt? Grote epidemiologische studies zijn immers niet gedaan. “Wat we echter wel duidelijk zien, is een verminderde afweer bij patiënten. De zwakkeren die we meenden te beschermen met de injecties, lopen in de praktijk juist een verhoogd risico op corona.”

Er zijn wel duidelijke indicaties. Een Duitse onderzoeksgroep – de vereniging Artsen en wetenschappers voor gezondheid, vrijheid en democratie (www.mwgfd.org), die tot voor kort geleid werd door de onlangs overleden Duitse patholoog-anatoom Arne Burkhardt, heeft aangetoond dat mRNA afkomstig van de vaccinaties, in de organen terechtkomt en daar de cellen aanzet tot het aanmaken van spike-eiwitten. Dit proces veroorzaakt schade in de organen. Volgens Burkhardt “laten de beelden zien dat bij een grote meerderheid van de onderzochte gevallen vaccinatie hoogst waarschijnlijk heeft bijgedragen aan het overlijden of de oorzaak is van ernstige klachten” (zie ook De Andere Krant 23, 10 juni, pagina 6). Voortplantingsorganen blijken bovendien extra gevoelig voor schade. De spike-eiwitten tasten tevens andere organen zoals het hart, hersenen, darmen en vooral longen aan, zo zien pathologen in hun laboratorium. “De gemiddelde praktijk van de bedrijfsarts ziet eveneens heel veel hersenbloedingen, hartontstekingen en tumoren. Die heb ik in de twintig jaar hiervoor als arts niet gezien”, aldus Van Walraven. Als wordt vastgesteld dat er sprake is van deze problematiek, zet NTG eerst in op het reduceren van spike-eiwitten en het verminderen van de virusload. “Mensen die al langer te maken hebben met toxische spike-eiwitten, zijn helaas moeilijker te behandelen”, aldus de arts.

“Het gaat bij de NTG-artsen echt om het helpen van de patiënten”, vervolgt hij. “We houden ons exact aan de regels voor het offlabel voorschrijven van medicijnen, aan het geven van eerlijke informatie over de behandeling zodat de patiënt daar geïnformeerd toestemming voor kan geven. We overleggen met apothekers. We houden ons kortom precies aan de regels”, verzekert hij. Het NTG bestaat uit zo’n twintig artsen die op deze manier hun werk doen en in coronatijd veel ervaring hebben opgedaan met de behandeling van covid-19, als ook vaccinatieschade. “Er zijn duidelijk overeenkomsten tussen deze patiëntengroepen. We wisten uit de literatuur al dat het spike-eiwit een toxische stof is. Het lichaam maakt die eiwitten onder invloed van de covid-injecties zelf aan. Als die kort in het lichaam verblijven, zoals beloofd door de overheid, zijn er weinig problemen te verwachten. Maar wat blijkt, is dat deze giftige eiwitten vaak langer in het lichaam aangemaakt worden dan voorzien. Soms na een infectie, maar soms ook na de injecties. Bij langdurige blootstelling aan het spike-eiwit gaat het vaker fout. Als we ook de long covid-patiënten een vroegbehandeling hadden kunnen geven, hadden we vermoedelijk een groot aantal longcovid-patiënten kunnen voorkomen”, vertelt Van Walraven. Nader onderzoek van NTG moet hierover uitsluitsel geven.

De artsen streven een nobel doel na, maar de tegenwerking van de overheid is groot. Zo heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) al hoge boetes uitgeschreven voor het voorschrijven van middelen als Hydroxychloroquine en ivermectine, waardoor acute ­covid-19-gevallen lastiger te behandelen waren. Van Walraven is er flink door gefrustreerd geraakt. “Het was redden wie je redden kon en de woede uitschakelen over de tegenwerking.” Ook bij de behandeling van vaccinatieschade verwacht Van Walraven obstakels op de weg, want de IGJ lijkt steeds nieuwe argumenten te verzinnen om de NTG-artsen te dwarsbomen. Volgens van Walraven is er echter geen enkele medische reden om de behandelingen te frustreren. “Maar we weten dat het puur politiek aangestuurd is, wat de inspectie doet.”

Noot: Mensen die interesse in de behandeling hebben, kunnen zich aanmelden via de website. NTG vraagt 60 euro voor een consult, inclusief vervolgconsult. Ook collega-artsen die de ernst zien van de situatie en iets willen doen, kunnen zich opgeven bij NTG. Het werk is te doen naast een reguliere praktijk of baan. 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.