Nieuws Samen Leven

‘Pioniers van Morgen’ tonen de wereld die we wel willen

pioniers van morgen
Beeld: MKFOTOGRAFIE
💨

Evenement met optimistische kijk naar de toekomst​
Evenement met optimistische kijk naar de toekomst
Datum: 13 juni 2023
Samen Leven

Anja Veerman

Anja Veerman

Filmproducent en mediaspecialist Jean-Jacques van Bemmel, bekend van de baanbrekende film ‘Covid-19 The System’, is een nieuw project gestart om mensen te inspireren te bouwen aan een nieuwe wereld. Vrijdagavond 7 juli is de aftrap in Hal60 in Roelofarendsveen bij het evenement ‘Pioniers van morgen’.

Jean-Jacques van Bemmel (36) gelooft in de kracht van het delen van positieve en oplossingsgerichte verhalen, vertelt hij in een interview in Naarden. Mensgericht denken past bij hem. Maar alles op zijn eigen manier. “Ik laat mij niet in een hokje duwen, dat weigerde ik als kind al.”
Na zijn studie, ICT in Human Centered Design, vond hij werk bij de financiële tak van de Telegraaf en de Persgroep. “Ik deed dat werk twee jaar en kwam bij de Beurs van Berlage terecht. Als jongste ondernemer in de finance wereld initieerde ik als twintiger de Beleggersfair. Met 4.000 bezoekers werd dat een succes. Ik werkte bij de beurs vooral met oudere mensen die op zoek waren naar een gouden tip. Tot ik voelde dat mijn passie toch meer bij de media- en filmwereld lag. Als kind ging ik al mee met mijn moeder, Belgin Inal, zij heeft een uitgebreide mediachtergrond en meer dan 300 documentaires op haar naam staan. We gingen samenwerken, zij regisseerde en ik hield mij bezig met de productie en de stijl.”

Met de oprichting van Docsfair in 2018 onderscheidde Van Bemmel zich van de massamedia: de mensen in zijn films geeft hij een stem en de kijkers worden geïnspireerd en gemotiveerd om na te denken. Geen sensatie maar mooie, eerlijke en objectieve beelden. Dat was ook de insteek van de baanbrekende Docsfair documentaire die de wereld opschudde in de coronatijd: Covid-19 The System.

“In 2020 waren mijn moeder en ik uitgenodigd in Milaan bij Fashion Week, daar lazen we ineens het bericht in de Telegraaf dat er een soort oorlogsgebied in Milaan gaande was met coronadoden op straat, terwijl wij daar zelf rustig op een terrasje zaten. Een bizarre ervaring waardoor we gelijk wakker waren. Alle mediahuizen zijn aangesloten op het ANP-nieuws en ze kwamen allemaal met hetzelfde bericht. We deden research en ontdekten een heel andere kant van het Covid-verhaal.”

In de docufilm wordt de kracht van wetenschappers, artsen en experts gebundeld om antwoorden te geven op de vele vragen rond het coronavirus. “We wilden met de film, naast het tonen van het andere verhaal, mensen inspireren om zelf logisch na te denken en aanzetten tot discussie. De documentaire trok heel veel kijkers en maakte veel los. We zijn na de film ook gecanceld, van diverse media afgegooid en klanten kwijtgeraakt. Zij wilden niet met de film geassocieerd worden. Ik dacht ik laat de waarheid zien, wat kunnen mensen daar nu op tegen hebben?”

Vanuit dezelfde kracht van positieve en oplossingsgerichte verhalen, dat Docsfair typeert, komt Van Bemmel nu met Pioniers voor Morgen, een evenement dat hij samen met jong media- en organisatietalent Laura Hos (24) organiseert. “Na 7 juli gaat het event door met een masterclass coaching-platform via de website. Hier kun je blijvend terecht voor actuele expertise. Elk mens heeft immers een eigen behoefte aan informatievoorziening: finance, tech en artificial intelligence, de spirituele kant, psychologie, noem maar op. De masterclass is tegen betaling, maar we willen het toegankelijk houden. Als pionier onderneem je zelf stappen om te werken aan de toekomst zoals je die zelf voor je ziet. We weten dat er anders een toekomst voor ons wordt gebouwd die we niet willen. Met het pioniersverhaal willen we mensen laten zien dat er echt nog wel hoop is. Kom kijken, het leven is echt nog mooi! Maar ook realistisch en kritisch blijven, bewust zijn van wat er gaande is. En vooral eigen initiatief tonen, want niets doen is geen optie meer!”

Pioniers van morgen presenteert twaalf sprekers die hun kennis delen over de toekomst van technologie, finance, media en ons bewustzijn. Zij bespreken de belangrijkste ontwikkelingen van het moment en en hoe wij in onze snel veranderende wereld nieuwe kansen kunnen benutten. Aan het woord komen onder meer FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen, Karen Hamaker-Zondag, Matthias Desmet, Bob de Wit, Hester Bais, Ancilla van de Leest, futurist & AI specialist Christian Kromme, Max von Kreyfelt van Café Weltschmerz, edelmetaalspecialist Bart Brands. Van de veelzijdige documentairemakers Jonathan Kray en Sandra Roggerman zal een bijzondere documentaire worden gelanceerd.

Er worden vragen behandeld waar veel mensen zich in zullen herkennen. Hoe houd je positieve gedachten en een optimistische kijk naar de toekomst zonder blind te zijn voor uitdagingen en moeilijkheden? Hoe behoud je het vertrouwen dat er altijd mogelijkheden zijn voor groei en verandering? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet overweldigd raken door de snelle veranderingen van technologieën?

Lezers van De Andere Krant kunnen via een actiecode korting krijgen. De Andere Krant zal zelf ook op het evenement aanwezig zijn.
Gebruik de actiecode: pvmspecial voor 10 procent korting: pioniersvanmorgen.nl 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.