Nieuws Buitenland

Aanval op Duitse partij AFD gefinancierd door Soros en Duitse overheid

afd george soros
💹

Globalisten voeren geheime campagne tegen populisten​
Globalisten voeren geheime campagne tegen populisten
Datum: 4 februari 2024
Buitenland

Sjoukje Dijkstra en Karel Beckman


De rechts geörienteerde politieke partij Alternative fĂŒr Deutschland (AfD), tweede in de peilingen, werd recent in diskrediet gebracht door onthullingen van mediaplatform Correctiv, dat meldde dat AfD geheime plannen zou hebben voor massadeportaties. De Nederlandse media namen het bericht klakkeloos over. In Duitsland braken massale protesten uit tegen AfD en tekenden 2 miljoen mensen een petitie om de partij te verbieden. Maar Correctiv heeft de aantijgingen inmiddels deels ingetrokken. Wat weinigen beseffen: het platform, opgericht door een lid van de Duitse Groenen, wordt gefinancierd door de Duitse overheid en globalistische filantropen als George Soros en Pierre Omidyar.

‘Nie wieder ist jetzt’ (Nooit meer is nu) is een protestkreet die veel wordt gebezigd tijdens massale anti-Afd-demonstraties die Duitsland de laatste weken in de greep houden. De slogan verwijst naar de nazi-tijd. De protesten braken uit nadat het journalistieke platform Correctiv had gemeld dat hooggeplaatste AfD-politici samen met neonazi’s en ondernemers een plan zouden hebben besproken om miljoenen mensen op basis van racistische criteria uit Duitsland te deporteren. Correctiv zegt heimelijk een bijeenkomst te hebben bijgewoond van de AfD in november in Potsdam waarbij dit plan zou zijn besproken.

Het nieuws werd pas op 15 januari naar buiten gebracht, toevallig of niet, gelijktijdig met de boerenprotesten in Duitsland. De demonstrerende boeren worden regelmatig door politici en pers in verband gebracht met ‘extreemrechts’, hoewel ze dit in alle toonaarden ontkennen. De onthulling veroorzaakte afschuw in de Duitse politiek en onder de Duitse bevolking. Het resulteerde in massale anti-AfD-demonstraties. Afgelopen weekend gingen duizenden mensen de straat op, waarbij alleen al in DĂŒsseldorf 100.000 betogers aanwezig zouden zijn geweest, volgens de politie.

Het nieuws van Correctiv was extra gevoelig, omdat de AfD-conferentie zou hebben plaatsgevonden in Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg, waar de AfD in de peilingen de grootste partij is. In september staan hier deelstaatverkiezingen gepland. De AfD-bijeenkomst zou hebben plaatsgevonden op “minder dan 8 km afstand van de villa waar in 1942 de Wannsee conferentie plaatsvond”, schrijft Correctiv. Dit is de beruchte conferentie waarop de nazi-top besloot tot de uitroeiing van de Joden.

Het artikel van Correctiv werd in de Nederlandse media breed opgepakt. “Het plan om mensen massaal het land uit te zetten gaat over migranten en mensen die volgens hen niet passen bij wat zij als Duitsland en vooral het Duitse volk zien”, schrijft de NOS. “Of ze nou Duits staatsburger zijn of niet. Dat racistische idee, in dit geval zelfs plan voor als bijvoorbeeld de AfD aan de macht zou komen, gaat uiteraard in tegen de grondwet.” De Telegraaf meldt: “Door dit geheime plan is de bangheid terug in Duitsland.”
Maar adjunct-hoofdredacteur Anette Dowideit van Correctiv nuanceerde zelf de beschuldigingen afgelopen zondag in een uitzending van het tv-programma Presseclub. Ze zei dat Correctiv het woord ‘deportaties’ nooit gebruikt heeft. “De media die het verhaal hebben opgepikt, hebben dit woord ervoor bedacht.” Feit is dat AfD al lang openlijk pleit voor het ‘terugsturen’ van illegale immigranten. Daarvoor bestaat in Duitsland brede steun. Zelfs bondskanselier Olaf Scholz heeft aangegeven dat hij voorstander is van het terugsturen van immigranten met een strafblad.

Onderbelicht gebleven is de achtergrond van Correctiv zelf, dat zich presenteert als een onafhankelijk ‘feitencheckplatform’. De financiering van Correctiv wijst echter anders uit, zo blijkt uit een artikel van de Duitse journalist Gregor Baszak, gepubliceerd door het Amerikaanse platform voor onderzoeksjournalistiek Public van de bekende onderzoeksjournalisten Michael Shellenberger en Matt Taibi. Correctiv ontving sinds de oprichting in 2014 meer dan 2,5 miljoen euro van de Duitse overheid, schrijft Baszak. Daarnaast wordt de publicatie zwaar gesponsord door globalistische filantropische organisaties als het Omidyar Network van Ebay-oprichter Pierre Omidyar, de Open Society Foundation van George Soros en Facebook. Baszak onthult dat Soros Correctiv al sinds 2016 steunt, terwijl Facebook vanaf 2017 financiering verstrekt. Omidyar, die een vermogen van 9 miljard dollar zou hebben, was in 2020 de grootste particuliere geldschieter van Correctiv. Omidyar heeft eerder gepleit voor meer toezicht op Telegram. In 2020 ontving Correctiv ook geld van Twitter (nu X). Oprichter van Correctiv is David Schraven, die hiervoor werkzaam was bij Taz, de krant van de Groenen in Duitsland. Hij noemt leden van de AfD “nazi’s”.

Volgens Baszak wordt Correctiv door deze financiers ingezet om de AfD en de boeren in diskrediet te brengen. Afgelopen week nog publiceerde Correctiv een artikel over de boeren waarin die werden beschuldigd van “het verspreiden van Russische propaganda” en van “desinformatie over covid”. De factcheckers van Correctiv baseerden zich daarbij op uitlatingen in Telegram-groepen. Voorbeelden van ‘desinformatie over Covid’ werden niet genoemd.

Het Public platform van Shellenberger en Taibi heeft het afgelopen jaar al vele diepgravende artikelen gepubliceerd, waarin een netwerk van globalistische financiers wordt blootgelegd dat wereldwijd propaganda voert, critici van de globalistische agenda neerzet als ‘rechtsextremisten’ of ‘antisemieten’ en samenwerkt met overheidsinstanties om onwelgevallige uitingen op sociale media te censureren. Shellenberger omschrijft dit als het ‘censorship industrial complex’.

Zo onthulde Public in augustus vorig jaar dat activistische organisaties gesteund door de Open Society Foundation van Soros in Ierland en Schotland campagne voeren voor censuur. De ngo’s steunen verregaande voorstellen van de regeringen in die landen om huiszoekingen van de politie mogelijk te maken bij mensen die zich schuldig maken aan ‘haatzaaien’.

Deze week onthulde Public dat Soros samen met Omidyar, de Amerikaanse FBI en een geheime Braziliaanse politie-unit al jaren censuur uitoefent, overheidscritici bespioneert en vals beschuldigt van extremisme in BraziliĂ«. Diverse kritische journalisten zijn daarbij gevangen gezet door de Braziliaanse overheid. Het ‘censorship industrial complex’ is ook actief in de Verenigde Staten, waar globalistische organisaties als de Open Society Foundation samen met universiteiten, Big Tech bedrijven als Facebook en Instagram, pro-IsraĂ«lische groepen als de Anti-Defamation League en veiligheidsdiensten nauw met elkaar samenwerken om ‘populisme’ (lees: Donald Trump) tegen te werken.

De vraag is nu of het Duitse establishment een verbod op AfD aandurft. De drie regeringspartijen hebben samen nog maar 31 procent steun in opiniepeilingen. De AfD alleen al staat op 23 procent. In de Oostduitse deelstaten is AfD de populairste partij in de peilingen. De AfD zelf zegt dat de commotie over de berichtgeving van Correctiv heeft geleid tot een forse toestroom van nieuwe leden.

Zie ook ‘Amerikaanse overheidsdiensten oefenen heimelijk censuur uit om ‘populisme’ te bestrijden’, 11 januari 2024, dakl.nl/heimelijk-censuur-vs Het artikel op Public vindt u hier: dakl.nl/soros-money


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.