Nieuws   Gezondheid

Alles wat je over Covid zou moeten weten – en je nooit wordt verteld


Alles wat je over covid zou moeten weten
💨

Datum: 27 december 2021
Gezondheid
Elze van Hamelen, Karel Beckman

Angstzaaierij voor weer een nieuwe variant (er bestaan talloze coronavarianten) voor code zwart, overbezette zorg, het demoniseren van ongevaccineerden – alsof de afgelopen twintig maanden nog niet genoeg waren, gaat de overheidspropaganda nog een paar tandjes omhoog. Om je niet te laten meeslepen in de paniek en om ook anderen een realiteitscheck te kunnen geven, is het handig om de feiten paraat te hebben. We hebben aan de hand van een aantal bronnen op een rijtje gezet wat we op dit moment wel en niet weten over Covid en alles wat daar mee samenhangt.

Covid-doden
 • De overlevingskansen na het krijgen van Covid liggen boven de 99 procent (in Nederland 99,85). (RIVM). De overgrote meerderheid van de bevolking loopt geen risico.
 • De meerderheid van de mensen voor wie Covid wel een risico vormt, lijdt aan een of meer ernstige andere kwalen. In Nederland is de gemiddelde leeftijd van mensen die ‘met’ Covid overlijden 83.
 • Als gecorrigeerd wordt voor een vergrijzende populatie en bevolkingsgroei, is er in 2020 wereldwijd geen significante oversterfte geweest. Aan de sterftecijfers is dus niet te zien dat er sprake is geweest van een pandemie.
 • Je zou kunnen aanvoeren dat oversterfte is voorkomen dankzij de ‘maatregelen’, maar uit vergelijkingen tussen landen (en de staten van Amerika) is geen effect van de maatregelen waarneembaar.
 • In 2021, een jaar waarin de bevolking beschermd zou moeten zijn door een massale experimentele injectiecampagne, is op dit moment wél sprake van oversterfte.
 • Dodenaantallen van Covid-19 zijn opgeblazen doordat mensen die overleden aan andere oorzaken, maar waarbij een positieve test was afgenomen, op grote schaal zijn aangemerkt als ‘Covid-dode’.

Testen

 • De PCR-test is niet bedoeld voor het diagnosticeren van ziekte.
 • De PCR-test is zo gevoelig dat hij enkele moleculen kan detecteren van wat virusresten kunnen zijn, die echter niets zeggen over besmettelijkheid.
 • De meerderheid van de mensen met een positief testresultaat heeft geen last van symptomen.
 • Er is zo goed als geen wetenschappelijk bewijs dat je het virus kunt overdragen wanneer je geen symptomen hebt.
 • Dashboards met aantallen besmettingen worden ons dagelijks voorgeschoteld in kranten, in het journaal en tijdens persconferenties. ‘We gaan richting code zwart!’ Een positieve PCR betekent echter niets: niet dat je besmettelijk bent, en niet dat je ziek bent. Daarvoor is een echte diagnose nodig. Het idee van een pandemie bestaat voornamelijk doordat mensen zich aanhoudend laten testen. Vanwege de testprotocollen is de kans groot dat de test positief is. Covid is daarmee een pandemie die niet zozeer wordt aangedreven door zieken of doden, maar door verkeerd geïnterpreteerde testresultaten.

Maatregelen

 • Lockdowns voorkomen geen verspreiding van het virus.
 • Lockdowns veroorzaken wél sociale, economische en gezondheidsschade, en zijn daarmee dodelijker dan het virus.
 • Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het nut van maatregelen als 1,5 meter afstand houden.
 • Mondmaskers werken niet tegen virusverspreiding en beschermen ook niet tegen virussen, maar zijn wel bijzonder slecht voor de gezondheid en voor het milieu.
 • ‘De curve afvlakken’: vanwege bezuinigingen ervaart de zorg in het griepseizoen in veel landen capaciteitsproblemen. Dit probleem speelde al in de jaren vóór de ‘pandemie’, en zal vanwege vergrijzing alleen maar groter worden. Daar komen nu de vele maatregelen nog bij waardoor ook het zorgpersoneel zelf vaak thuis moet blijven.

Behandeling

 • Er bestaan verschillende niet-risicovolle, effectieve behandelingen voor alle stadia van de ziekte, zoals profylactische behandeling met vitaminen en andere supplementen, HCQ, ivermectine, budesonide en meer. Veel van deze behandelingen zijn verboden of worden niet toegepast.
 • Vóór 2020 is er nog nooit succesvol een coronavaccin ontwikkeld, sinds 2020 achttien.
 • De meest gebruikte Covid-vaccins zijn zogeheten mRNA vaccins, een nieuwe technologie die voor het eerst tijdelijk is toegelaten. Er is nooit eerder een medicijn op basis van deze technologie goedgekeurd.
 • De Covid-vaccins beschermen slechts zeer tijdelijk (als we uitgaan van wat de vaccinproducenten beweren) en niet tegen nieuwe varianten. Natuurlijke immuniteit daarentegen, die wordt verkregen door infectie, biedt brede en permanente bescherming.
 • Wetenschappers denken ook dat juist door op grote schaal midden in de epidemie te vaccineren, zoals nu gebeurt, er nieuwe gevaarlijkere varianten van het virus kunnen ontstaan. De Covid-vaccins ondermijnen mogelijk bovendien de natuurlijke immuniteit.
 • De Covid-vaccins voorkomen geen verspreiding van het virus. Daar bestaat geen twijfel over.
 • De Covid-vaccins zijn versneld ontwikkeld, op basis van experimentele technologieën, waardoor de schadelijke effecten op de langere termijn nog onbekend zijn.
 • Bij de officiële registratiemeldpunten voor bijwerkingen van medicijnen, zoals EUDraVigilance in de EU, VAERS in de VS en Lareb in Nederland, zijn inmiddels ruim 50.000 doden gemeld en vele miljoenen ernstige bijwerkingen in verband met de vaccinaties. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat het hier gaat om forse onderrapportage: de aantallen liggen in werkelijkheid hoogstwaarschijnlijk veel hoger.
 • Sommige ernstige bijwerkingen zijn inmiddels officieel erkend, zoals een verhoogd risico op myocarditis (hartspierontsteking) en pericarditis (ontsteking van het hartzakje), met name bij jongeren.
 • De producenten van de vaccins zijn door de overheid gevrijwaard van aansprakelijkheid in geval van schade.
 • Kortom, er is geen wetenschappelijke basis voor het nut van de vaccinatiecampagnes, noch voor lockdowns, QR-codes en andere vormen van apartheid. Dit alles voor een ziekte die niet bijzonder risicovol is en met bestaande middelen goed te behandelen. Er is wel heel veel bewijs dat de maatregelen desastreus uitpakken voor de volksgezondheid, de economie en het welzijn van burgers.

Voorkennis

 • De EU bereidde zich al in 2018 voor op een systeem om vaccinatie door middel van paspoorten te monitoren.
 • De oefening ‘Event 201’, voorspelde in oktober 2019 een corona-uitbraak en de reactie daarop. Het event werd georganiseerd door het World Economic Forum en de John Hopkins University, en werd gesponsord door de Bill en Melinda Gates Foundation en de GAVI vaccinatie-alliantie. Beide zijn nauw verbonden aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Bill Gates is via diverse kanalen de grootste financier van de WHO, die bindend voorschrijft hoe landen als Nederland met een ‘pandemie’ moeten omgaan.
Winnaars en verliezers

Het netto inkomen van miljardairs nam met 500 miljard dollar toe, terwijl voor het eerst sinds de jaren ’90 de middenklasse kromp. Het Pew Research Center schat in dat 150 miljoen mensen een stap omlaag deden op de economische ladder. Het aantal armen nam toe met 131 miljoen.

Verzet door artsen en wetenschappers
Wereldwijd verzetten artsen en wetenschappers zich tegen het covid- beleid, en voor de vrijheid om hun beroep uit te oefenen. Ze organiseren zich in groepen als: Doctors for Covid Ethics, stichting Artsen Covid Collectief, American Frontline doctors, World Doctors Alliance, Global Covid Summit, International Physicians and Medical Scientists, en vele andere.

De Great Barrington Declaration, een initiatief van topwetenschappers van Harvard, Stanford en Oxford, roept op tot herziening van het Covid-19 beleid en het afschaffen van de meeste maatregelen. Deze verklaring is inmiddels ondertekend door meer dan 60.000 medische professionals, waaronder vele artsen en onderzoekers van naam en faam, zoals de hoogleraren Jay Bhattacharya (Stanford), Sunetra Gupta (Oxford), Martin Kulldorff (Harvard), Alexander Walker (Harvard), Cody Meissner (vaccinexpert Tufts University School of Medicine), David Katz (Yale), Lisa White (Oxford), Michael Levitt (Stanford), Ulrike Kämmerer (University of Würzburg), Günter Kampf (Greifswald University) en vele anderen.

Bronnen

Let op: veel publicaties en zelfs topwetenschappers worden door Google, Facebook, LinkedIn, YouTube en andere social media geheel of gedeeltelijk gecensureerd of gevolgd door ‘fact checkers’ gelieerd aan de farmaceutische industrie.
Ivermectine: ivmmeta.com
Uitleg PCR-test: bit.ly/uitlegPCR
Oversterfte en vaccinatieschade: bit.ly/DAK-oversterfte

Organisaties:
 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.©2022 De Andere Krant B.V., Amsterdam.
Alle rechten voorbehouden.