Nieuws De Andere Krant

De Andere Krant MH17

DAK05 social
💨

Datum: 4 maart 2020
De Andere Krant

Komende zondag tijdens het symposium 'MH17 Zoektocht naar gerechtigheid' presenteren we de vijfde uitgave van De Andere Krant met hetzelfde thema.

De meest tragische en onwaarschijnlijke gebeurtenis waar Nederland de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad is zonder twijfel de aanslag op de MH17 geweest. De beelden van wrakstukken en persoonlijke bezittingen in een Oekraïens landschap en de groots opgezette herdenking zijn op ons collectieve netvlies gebrand.

Direct na de aanslag leek er veel daadkracht aanwezig te zijn om de schuldigen ter verantwoording te roepen. Nu, bijna zes jaar later begint er een rechtszaak waarvan weinigen ook maar enig recht verwachten. Hoe zeker velen ook van de dadervraag overtuigd waren, van een wettig en overtuigend bewijs is geen enkele sprake. Sterker nog, de bewijzen die wel naar buiten komen wijzen op een totaal ander scenario dan dat wat het Nederlandse publiek de afgelopen jaren is voorgehouden.

Alle reguliere Nederlandse media zijn al die jaren volstrekt eensgezind in hun berichtgeving over dit dossier. “De MH17 is door separatisten met een Boekraket uit de lucht geschoten”. Hieraan twijfelen wordt opgevat (weggezet) als disrespect naar nabestaanden of toch minimaal heulen met de Rus.

De Andere Krant geeft wel de andere kant van dit dossier. In de stellige overtuiging dat een vrije samenleving alleen kan bestaan wanneer alles onderzocht en bevraagd kan worden. En dat er in dit dossier heel veel open vragen zijn maakt deze krant meer dan duidelijk. We hopen dat deze krant en onze zoektocht naar de waarheid en misschien wel gerechtigheid op uw begrip en instemming kan rekenen.

De krant is vanaf maandag 9 maart te bestellen via onze website.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.