Nieuws Gezondheid

De covid-angstmachine komt weer op gang

angstmachine covid
Beeld: Nandhu Kumar
💨

De aanleiding is dat er drie mensen ‘positief zijn getest’​
De aanleiding is dat er drie mensen ‘positief zijn getest’
Datum: 28 augustus 2023
Gezondheid

Van onze redacteur


Mondjesmaat worden op verschillende plekken in de wereld weer covidmaatregelen ingevoerd, zoals een mondkapplicht en vaccinatie-eisen. Ook worden campagnes voorbereid, prikstraten ingericht en zijn er vacatures voor vaccinatiepersoneel.

Patiënten in het Ierse Clontarf-ziekenhuis in Dublin mogen nog maar één bezoeker tegelijk ontvangen, meldt de Oostenrijkse website TKP.at, van onderzoeksjournalist Peter F. Maier, op 21 augustus. Mondkapjes zijn weer verplicht gesteld in het ziekenhuis. Bloemen mogen het ziekenhuis niet meer in omdat ze het infectierisico zouden verhogen. In plaats daarvan worden mensen aangemoedigd brieven te sturen of te videobellen. Aanleiding voor al deze maatregelen is dat er drie mensen ‘positief zijn getest’ en het ziekenhuis ‘bezorgd is dat mensen long covid oplopen’.

Ook het Christelijke Morris Brown college in de Amerikaanse stad Atlanta komt met een hele trits aan maatregelen voor studenten en personeel, meldt burgerjournalist The Vigilant Fox, die mensen oproept zich te verzetten. Iedereen op de campus moet weer mondkapjes dragen, studenten en personeel moeten afstand van elkaar houden, er mogen geen feestjes of grote evenementen plaatsvinden op de campus en iedereen moet zich houden aan de richtlijnen voor isolatie en quarantaine.

De Rutgers Universiteit in New Jersey gaat nog verder door studenten uit te schrijven die zich niet willen laten vaccineren tegen covid.
De Amerikaanse Senator Rand Paul reageerde fel. De verplichting van covid-vaccins voor eerstejaars studenten is volgens hem niet alleen “slechte wetenschap”, maar het zijn “wanpraktijken”. Paul stelt dat jonge mannen na een covidvaccin 28 keer meer risico hebben op de hartspierontsteking myocarditis dan het risico daarop door covid. Daarnaast tonen statistieken in Duitsland aan dat er geen gezonde jonge mensen overleden zijn aan covid.

Het republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene reageerde eveneens woest. Zij richtte zich tot president Biden: “Beste president psychopaat, u hebt een wetsresolutie ondertekend waarin staat dat de covid19-pandemie VOORBIJ is!!!! Ik zal NIET stemmen om uw COVID-geestesziekte te financieren door iedereen maskers en vaccins op te dringen! Vooral NIET kinderen! Stop met het bedienen van Big Pharma.”

In het Verenigd Koninkrijk waarschuwen ‘experts’ op basis van stijgende ziekenhuiscijfers en de ‘dalende effectiviteit van de vaccins’ dat het land een nieuwe covidgolf beleeft. Ze suggereren daarom opnieuw het dragen van mondkapjes, ondanks het feit dat die zich herhaaldelijk ineffectief en schadelijk hebben bewezen. “Als we het toezicht niet opvoeren, gaan we met oogkleppen op een kwetsbare winter tegemoet vanwege onze afnemende immuniteit”, waarschuwde Christina Pagel in The Independent. Pagel is verbonden aan de Independent Scientific Advisory Group for Emergencies die de Britse overheid adviseert.

Nederland maakt zich intussen op voor nieuwe prikcampagnes. Gele borden langs de weg moeten mensen naar de priklocaties leiden, er klinken waarschuwingen voor nieuwe oprukkende covidvarianten en de werving voor vaccinatiepersoneel is weer in volle gang. Nog altijd zijn de coronamaatregelen niet geëvalueerd door de Tweede Kamer en kunnen ze met de Pandemiewet van mei 2023 op elk gewenst moment weer uit de kast getrokken worden. Het online petitieplatform Citizen Go is een petitie gestart om “de waarheid achter de covidmaatregelen te onthullen”.

 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.