Nieuws Gezondheid

“Ventilatoren doodden covid-patiënten om verplegers te beschermen”

ventilatoren cv19
Beeld: Irwan @blogcious | Unsplash
💨

“We hebben veel te veel mensen geïntubeerd”​
“We hebben veel te veel mensen geïntubeerd”
Datum: 21 november 2023
Gezondheid

Toine de Graaf

Toine de Graaf

In een recente aflevering (#2054) van de bekende podcast van Joe Rogan heeft zakenman Elon Musk opmerkelijke uitspraken gedaan over het gebruik van ventilatoren tijdens de pandemie.

Nadat Rogan opmerkte dat “80 procent van de patiënten die aan de beademing werden gelegd, stierf”, vertelde Musk dat hij daar vroeg in de pandemie een tweet aan had gewijd. Hij had artsen in Wuhan gebeld en gevraagd naar hun grootste fouten tijdens de eerste golf. “We hebben veel te veel mensen geïntubeerd”, hadden ze geantwoord. Musk: “Dus toen heb ik dat op Twitter gepost en gezegd: ‘Hé, wat ik hoor uit Wuhan is dat ze een grote fout hebben gemaakt door mensen langdurig aan beademingsapparatuur te leggen. En dat dit eigenlijk is wat de longen beschadigt, niet covid. Het is de behandeling. De behandeling is erger dan de ziekte’.”

Musk werd destijds aangevallen op zijn tweet, omdat hij geen arts is. Maar intussen hebben verschillende artsen zijn visie bevestigd, onder wie de Amerikaanse natuurgeneeskundige arts Joseph Mercola. Hij tweette afgelopen juni: “Binnen enkele weken na de uitbraak van de pandemie werd duidelijk dat de standaardpraktijk om covid-patiënten aan de mechanische beademing te leggen, een doodvonnis was”. Volgens Mercola overleed in de lente van 2020 zo’n 76 procent van de covid-patiënten (tussen 18 en 65 jaar) die in New York City aan de beademing werden gelegd. Onder beademde patiënten ouder dan 65 jaar bedroeg het sterftecijfer zelfs 97 procent.

Mercola: “De aanbeveling om covid-patiënten te beademen als eerstelijnsbehandeling kwam van de WHO, die naar verluidt haar richtlijnen baseerde op ervaringen en aanbevelingen van artsen in China. Maar het werd niet aanbevolen omdat het de overleving verhoogde. Het was bedoeld om gezondheidswerkers te beschermen door het virus in de beademingsmachine te isoleren.”
The Vigilant Fox wijst in dit verband ook op de getuigenis die advocaat Tom Renz afgelopen juni aflegde in de Senaat van de Amerikaanse staat Pennsylvania: “Niemand vertelde de patiënten: ‘Hé, je wordt aan de beademing gelegd. Het wordt waarschijnlijk je dood, maar het kan de gezondheidswerkers beschermen.’ Niemand vertelde de families dat.”

In ons land waarschuwde huisarts Rob Elens – die door de Gezondheidsinspectie werd vervolgd vanwege het voorschrijven van alternatieve medicijnen als HCQ – in het voorjaar van 2020 voor kunstmatige beademing met hoge druk: “Dat is niet goed bij deze aandoening, want het is een ‘trombotisch’ ziektebeeld: de longen zitten vol met bloedstolsels.”

Mercola vindt dat de WHO verantwoordelijk moet worden gehouden voor haar onethische aanbeveling om kunstmatige beademing te gebruiken als vorm van infectiepreventie. Vooral omdat de gezondheidsorganisatie van de VN nu probeert “eenzijdige macht en autoriteit te krijgen om pandemische beslissingen te nemen zonder lokale inbreng”. Hij verwijst daarbij naar de plannen van de WHO om een Pandemieverdrag in het leven te roepen en de Internationale Gezondheidsrichtlijnen aan te passen, om meer macht naar zich toe te trekken.  
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.