DeAndereKrant

Want er is
meer aan de hand
 
Nieuws Bestellen WinkelsOver ons Abonneer
Want er is
meer aan de hand
Nieuws   Samen Leven

What a Wonderful World

DAK010
💹

10e edite: De andere Krant Leef!​
10e edite: De andere Krant Leef!
Datum: 17 december 2020
Samen Leven

Sander Compagner

Sander Compagner


De Andere Krant sluit 2020 af met een positieve noot. In een zeer turbulent en intens jaar staat onze samenleving steeds verder onder druk. We leven in een tijd van verandering waarin (onder de oppervlakte vaak) heel veel mooie initiatieven het levenslicht zien. In de scheuren van onze maatschappij ontstaan de eerste loten van een nieuwe tijd met een nieuw paradigma.

2020 heeft bewezen hoe sociaal en goed de gemiddelde mens voor de ander is. Zonder problemen schikken mensen zich naar de veiligheidsbehoefte (in het begin dachten we noodzaak) van de ander. We zien van spontane hulp en solidariteit. Zelfs grote materiële belangen schuiven we terzijde wanneer het de gezondheid van onze medemens betreft. Juist deze periode laat zien dat de behoefte niet (meer) bij alleen voor ons zelf ligt. Dat samen zijn ons belangrijkste goed is. De huidige wereldorde van individualisering, technocratie en grootkapitaal is dus tegenstrijdig aan de collectieve behoefte van de mens.

Na jaren van afbreuk van de maatschappij (de zorg, het onderwijs, arbeidsvoorwaarden, woonzekerheid) wordt ons nu een toekomst voorgesteld van solitair virtueel verder leven. In de oude wereld kopen we online, werken we thuis en brengen we elkaar niet in gevaar. We maken de chemicaliën van de Pharma verantwoordelijk voor onze gezondheid.

Schrijven over de nieuwe wereld gaat vaak over heel dichtbij. Onze samenleving barst uit elkaar van de mooie plannen om tot een totaal harmonieus samenleven te komen. Wat vaak nog ontbreekt, is hoe het praktisch te maken. Op pagina 6 en 7 worden modellen gepresenteerd waar iedereen mee aan de slag kan. Verder gaat het over grote ideeën zoals een nieuw staatsbestel tot aloude en nieuwe wijsheid hoe we onszelf sterk en gezond kunnen houden. Enkele initiatieven en stemmen lichten we uit. Deze editie kan alleen maar een vervolg krijgen want er is nog veel meer te beschrijven.

De Andere Krant Leef hebben we in een kleinere oplage gedrukt dan eerdere edities het afgelopen jaar (200.000 exemplaren). Onze financiën gaan altijd op aan drukkosten en voor een grotere oplage bestond dit keer geen budget. Alle financiële hulp blijft ontzettend welkom.

Vanaf 18 december is deze editie verkrijgbaar via ons distributienetwerk (onsnetwerk.nu).

De Andere Krant Leef! is vanaf volgende week bestelbaar. Zoals te doen gebruikelijk maken we de digitale versie over enkele weken beschikbaar.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.©2023 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.