Nieuws Opinie

Burgemeester Dickerdack der Lage Landen

Burgemeester Bruls
💨

Datum: 24 november 2021
Opinie

Arjen Pasma

Arjen Pasma

Hubert Bruls is burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In oktober 2016 werd hij voorzitter van het Veiligheidsberaad, waar de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in zitten. Geregeld is hij in de media te zien en te horen. Ik lag nog in bed en in het ochtendnieuwsprogramma werd deze bovenveiligheidsdiender geïnterviewd. “Sportclubs die vanaf zaterdag bezoekers en sporters op de coronapas moeten gaan controleren, hoeven niet meteen te vrezen voor boetes als dat nog niet meteen goed gaat. Maar… na de zachte arm van papa Bruls komt de harde arm van papa Bruls, het is opvoeden hè.”

Oh, is dat opvoeden!? Nou, dan weet ik er ook nog wel één. Hubert Bruls, CDA-lid (en let op de C van Christelijk voor het vervolg), houdt ervan met de mond zo lekker hard te keer te gaan en nu komt zijn harde arm er ook nog aan. Hard slaan, dat helpt! Daar maak je vrienden mee en het maakt je kinderen zo lekker dankbaar.

Ennuh, Hubert, zorg wel voor goed taalgebruik met dit soort uitdrukkingen. Het is niet ‘de harde arm’, maar ‘de sterke arm’ en daar wordt dan de inzet door de politie (en de ME!) mee bedoeld. Hoe dat eruit zag maakte ik vorig jaar nog mee: een uiterst vredelievende groep demonstranten moest een heenkomen zoeken toen een kudde paarden over het Malieveld denderde, angst en paniek zaaiend. Die ‘sterke arm’ stond toen bij voorbaat klaar om met knuppels en honden de gele paraplu’s (met harten!) even een lesje te leren. Het was werkelijk ongehoord hoe die ‘sterke arm’ daar tekeer ging.

Vorig jaar werd ons door bovenmeester Mark voorgehouden voor wie corona nou echt gevaarlijk is:

1. De ouderen onder ons, want zij hebben bijna per definitie een verzwakt immuunsysteem. Ik zou me, 76 jaar, medicijnvrij, geheel gezond, aangesproken moeten voelen, maar dat was niet het geval. Ik red mijzelf en (zoals de volgers van deze columnist al weten) ook mijn leven is eindig en daar is niets mis mee. Zorg goed voor ouderen, maar behandel ze niet tot in het oneindige.

2. Mensen bij wie het immuunsysteem verzwakt is door onderliggend lijden. Vraagje: hoe is dat gekomen en kun je ook nog iets doen ter versterking en ondersteuning van dat verzwakte immuunsysteem? Ik hoor er bij Op1 geen arts over. Zij hebben geen enkel idee dienaangaande. De leugenachtige mantra ter genezing luidt ‘vaccineren is de redding’ en ik voorspel ons volk en haar leidslieden: “Het tegenovergestelde is op handen: het is de inleiding tot de ondergang.”

3. Mensen met morbide obesitas, ik bedoel daarmee: de mensen met ernstig, ziekelijk overgewicht, mensen met diabetes (en de morbide obesen hebben dat bijna allemaal) en mensen met hoge bloeddruk (idem). Over de eerste twee groepen hoor ik Mark nog steeds: behalve voor onszelf moeten wij ons vooral voor hén laten injecteren met het gif van de ‘geldslurpers’. Maar het woord ‘obesitas’ wordt door Mark niet meer genoemd. Niet meer belangrijk, Mark?

Inmiddels leven wij 20 maanden onder de bezielende leiding van vazallen van de firma Schwab/Gates B.V. en zo nu en dan komt Burgemeester Dickerdack der Lage Landen de natie opvoeden en als wij niet luisteren, komt hij dat doen met de sterke arm, want dan is papa Bruls boos. Papa Bruls valt in een risicogroep. Misschien tijd voor een lifestyle coach?

Voordat er ingemept gaat worden op mensen met werkelijk goede ideeën, mensen die niemand buiten sluiten, stel ik Hubert voor nog een stukje te lezen in het handboek voor Christenen in de brief van Paulus aan de Galaten, het 5e hoofdstuk, vers 22 en 23: “De vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid (geduld), vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Tegen zodanige mensen is de wet niet.” (sic!)

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS citeerde ik al eens eerder: “Vaccinatiecritici hebben geen deel aan de discussie”. Inmiddels is mij wel duidelijk hoe met hen om te gaan wanneer zij ‘op de deur kloppen’. Even papa Bruls bellen. Die heeft nog wel wat ideetjes. Misschien, Hubert, hebben die gele parapluutjes wel wortels die op de jouwe lijken. Burgervader: sla je kinderen niet in elkaar. ¾


Arjen Pasma is natuurgeneeskundige en  homeopaat. 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.