Nieuws Opinie

Het masker van de democratische rechtsstaat valt definitief

column jeroen dick schoof
Fotografie: Jeroen Jumelet
💹

PVV, BBB en NSC leveren Nederland uit aan globalisten​
PVV, BBB en NSC leveren Nederland uit aan globalisten
Datum: 31 mei 2024
Opinie

Jeroen Pols

Jeroen Pols

“De rechtsstaat gaat mij aan het hart”, stamelde Dick Schoof met trillende stem, duidelijk op van de zenuwen tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag waar formateur Richard van Zwol hem als beoogd premier voor het nieuwe kabinet presenteerde.

De betekenis van dit historische moment kan niet onderschat worden: juist de partijen die afgelopen verkiezingen groot werden uit ongeëvenaarde onvrede onder de bevolking, dragen voor het eerst in de geschiedenis officieel de macht over aan directe vertegenwoordigers van de deep state zelf.

Schoof vormt samen met NCTV-baas Pieter-Jaap Aalbersberg en politiechef Erik Akerboom een trio dat Nederland vanuit de achtergrond de afgelopen twintig jaar feitelijk regeerde en het bestuurlijk apparaat onherkenbaar verbouwde naar een totalitaire organisatie die de huidige machtsgreep mogelijk maakt. De drie enge mannetjes gaven afwisselend leiding aan de politie, AIVD, NCTV en bekleedden topposities bij ministeries als Justitie & Veiligheid (J&V) en Binnenlandse Zaken.

Er is nog even getwijfeld of Akerboom kandidaat zou worden, maar de keuze voor Schoof is net zo voor de hand liggend. In tegenstelling tot zijn eigen bewering tijdens de persconferentie kan het voor hem nauwelijks een verrassing zijn. Vermoedelijk is deze stap zorgvuldig voorbereid. Zo verscheen afgelopen maart een uitgebreid interview in de Groene Amsterdammer dat nu in een heel ander licht komt te staan. Hierin zei Schoof onder meer: “Rechtsstaat en democratie zijn altijd aan verandering onderhevig. We kijken anders aan tegen privacy en vrijheid dan twintig jaar geleden.”

De man beweert affiniteit te hebben met de rechtsstaat, maar zijn trackrecord laat iets heel anders zien en dan hebben we het alleen over dossiers waarin zijn rol naar buiten kwam.

In 2010 was Schoof verantwoordelijk voor de vorming van de Nationale Politie die sindsdien niet meer onder Binnenlandse Zaken, maar net als het Openbaar Ministerie onder J&V valt, zodat de leiding over opsporing en vervolging in Ă©Ă©n hand kwam.

Door het opheffen van regionale politie­korpsen met ieder een eigenwijze politiechef was bovendien sprake van een ongekende machtsconcentratie bij het departement dat niet onterecht bekend staat als “superministerie”. Erg handig om systematische vervolging van politieke tegenstanders en critici te organiseren, een mogelijkheid waarvan Schoof afgelopen jaren gretig gebruik maakte.

Ook is Schoof als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid ­verantwoordelijk voor het op 2030 gerichte Beagletraject, een samenwerkings­verband met als doel informatie-uitwisseling tussen verschillende Europese landen om strategieën te ontwikkelen tegen terrorisme en radicalisering. Intussen is duidelijk dat iedereen met onwelgevallige kritiek op de macht volgens Schoof tot een van deze categorieën hoort.
Als AIVD-chef vervalste hij twee ambtsberichten over het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam en organiseerde door omkoping van een van de bestuurders de ondergang van deze onderwijsinstelling. Voorts had Schoof forse kritiek op de nieuw opgerichte Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) die toezicht moest houden op de AIVD. Schoof houdt niet van controle, althans niet als hij moet worden gecontroleerd. Als NCTV-chef liet hij vanaf 2014 zonder wettelijke bevoegdheden Nederlanders volgen via anonieme accounts op sociale media en creĂ«erde een spionageapparaat van burgers waarbij het Ministerium fĂŒr Staatssicherheit in de DDR de vingers zou aflikken.

Op de achtergrond regisseerde hij het inreisverbod van David Icke, was hij betrokken bij de schadebeheersing rondom Grapperhaus, de minister die het hele land opsloot en terroriseerde met absurde social distancing-maatregelen maar zelf doodleuk zijn bruiloft vierde. Als AIVD-baas was Schoof betrokken bij het Russian collusion-schandaal waarbij Rusland vals beschuldigd werd van verkiezings­inmenging in de Verenigde Staten. Voorts probeerde hij de conclusies van de onderzoekscommissie naar MH17 te beïnvloeden. Het is maar een greep uit de illustere wapenfeiten van Schoof die ook een belangrijke rol in de organisatie van de plandemie speelde.

Hij bezocht meermaals Alejandro Mayorkas, een deep state engerd die leiding geeft aan het Amerikaanse Department of Homeland Security. Dit na de ‘aanslagen’ van 9/11 opgerichte ministerie coördineert wereldwijd de machtsgreep. Aangenomen mag worden dat ook Schoof hiervandaan zijn instructies ontvangt.

Het signaal dat uitgaat van de keuze voor iemand als Schoof mag niet onderschat worden. Daarmee valt het masker van Nederland als democratische rechtsstaat definitief. De nervositeit van de horkerige Schoof tijdens de persconferentie laat zien dat deze nieuwe situatie ook voor de deep state nog even wennen is.

De Nederlandse kiezer is op ongekende wijze belazerd door de partijen van Omtzigt, Van der Plas en Wilders. Zij leveren Nederland definitief uit aan de globalisten.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.