Nieuws Gezondheid

Huisartsen gaan door met mRNA-prik

PrikCampagne (1)
💨

‘Laat je prikken om mensen om je heen te beschermen’​
‘Laat je prikken om mensen om je heen te beschermen’
Datum: 19 augustus 2024
Gezondheid

Toine de Graaf

Toine de Graaf

Vanaf 16 september kunnen verschillende doelgroepen weer een ‘najaarsprik’ halen tegen corona. De Landelijke Huisartsenvereniging stelt “dat je met de prik mensen beschermt met een kwetsbare gezondheid voor wie je zorgt”, en dat de Pfizer-prik “veilig” is – beide aantoonbaar onjuiste beweringen. De Limburgse huisarts Rob Elens vindt het onbegrijpelijk dat het prikken doorgaat, gelet op de aanhoudende oversterfte.

Volgens het RIVM heeft intussen “bijna iedereen” bescherming tegen corona opgebouwd. “Toch kunnen mensen nog steeds erg ziek worden door het coronavirus”, meldt het instituut naar aanleiding van de najaarscampagne. “Bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd, chronische ziekte, of door afweeronderdrukkende medicijnen.” Deze risicogroepen kunnen dit najaar daarom weer een prik halen. Evenals zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten.

Tot deze laatste groep behoren ook huisartsen en hun praktijkmedewerkers. Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) bescherm je met de coronaprik “mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie je zorgt”. Inmiddels is algemeen bekend en erkend, ook door voorstanders van de covid-injecties, dat de prik transmissie ofwel overdracht van het coronavirus niet voorkomt. Het Europees Medicijnagentschap (EMA) heeft de covid-vaccins ook nooit geautoriseerd voor transmissie-preventie. Al in het najaar van 2021 bleek uit een artikel in de European Journal of Epidemiology dat er geen relatie was tussen de vaccinatiegraad en de besmettingen.

De LHV meldt verder dat zal worden geprikt met het mRNA-vaccin Comirnaty van Pfizer/BioNTech en dat “het vaccin veilig is”. De vraag is hoe die laatste opmerking zich verhoudt tot de waarschuwing van het RIVM voor mensen met “een ernstige bijwerking” na een eerdere coronaprik. Bij hen kan een nieuwe prik “beter uitgesteld of niet gegeven worden”, meldt het RIVM op zijn site. Ook Agnes Kant, directeur van Bijwerkingencentrum Lareb, heeft onlangs in een interview met het Financieel Dagblad (FD) erkend dat de coronaprikken meer bijwerkingen geven dan gebruikelijk is bij vaccins en dat mensen als gevolg hiervan zijn overleden.

Huisarts Rob Elens ziet in elk geval opnieuw af van een ‘coronavaccin’. Hij is er klaar mee, in meerdere opzichten. “We moeten beginnen met het beestje bij de naam te noemen”, vindt de huisarts uit Meijel. “Een vaccin bevat zwak levend virus of brokstukken van een virus. Ik ben praktijkhouder reizigersgeneeskunde en heb een koelkast vol echte vaccins, zoals tegen gele koorts en Japanse encefalitis. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de afgelopen vier jaar iedereen de term ‘coronavaccin’ heeft geaccepteerd, terwijl het experimentele gentherapie betreft, waar heel weinig onderzoek naar gedaan is en waarbij dierproeven geen goede resultaten gaven. Appels zijn geen peren, kroketten zijn geen frikandellen en een vaccin is geen gentherapie.”

Elens kreeg al in 2020 een ‘niet pluis’-gevoel bij de prikcampagne. “Daarom heb ik in mijn praktijk een ‘informed consent’ laten ondertekenen door degenen die zich wilden laten injecteren met deze experimentele gentherapie. Inmiddels is gebleken dat er heel veel bijwerkingen zijn, zelfs sterfgevallen. Onbegrijpelijk dat opnieuw wordt geprikt.” Bovendien ontbreekt de noodzaak. “Al dertig jaar zijn er coronavirussen in de huisartspraktijk. De meeste mensen krijgen een milde verkoudheid of wat smaakklachten. Soms worden mensen zieker. Er is echter een zeer effectieve therapie die kan worden ingezet, de bekende combinatie van azitromycine en het mineraal zink, samen met HCQ en/of ivermectine.”

De Andere Krant heeft LHV gevraagd om een reactie, maar niets teruggehoord.






©2025 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.