Nieuws   Samen Leven

Keuze Vrij Bij Mij breidt uit met Luister Vrij Bij Mij voor artiesten en locaties

lvbm kvmb
💨

Datum: 15 november 2021
Samen Leven
Karel Beckman
Karel Beckman

Muzikanten, cabaretiers en andere artiesten kunnen zich vanaf heden aanbieden voor het geven van privé-concerten op de nieuwe website Luister Vrij Bij Mij. Ook eigenaren van locaties die ruimte bieden aan privé-voorstellingen kunnen op het platform terecht.

Luister Vrij Bij Mij is een initiatief van Keuze Vrij Bij Mij, waar inmiddels 5000 dienstverleners, zorgverleners, winkels, scholen en bedrijven hun diensten aanbieden, zonder onderscheid te maken tussen mensen met of zonder QR-code of een andere zogenaamde gezondheidsindicator. 

Volgens vrijgevestigde pianist Roger Spees, die de oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, Olaf Weller, warm maakte voor Luister Vrij Bij Mij, is er enorme behoefte aan dit initiatief. “Artiesten die niet mee willen doen aan de QR-samenleving hebben het erg moeilijk. Ze kunnen niet meer terecht in de grote zalen. Tegelijkertijd kunnen veel mensen niet meer naar voorstellingen omdat ze geen coronapas hebben. Die groepen brengen wij bij elkaar.” Onder de huidige wetgeving is het mogelijk om “concerten in de privé-omgeving” te geven zonder vertoon van een pas. 

Het platform biedt daarnaast mogelijkheden voor eigenaren van kleinere ruimtes – denk aan een yogacentrum of een boerderijschuur – om zich aan te bieden als concertlocatie, zegt Spees. “Op Luister Vrij Bij Mij zullen locaties te vinden zijn voor allerlei activiteiten. Ook daar is heel veel behoefte aan.” 

Op dit moment bestaan al enkele soortgelijke initiatieven via social media kanalen als Telegram en Facebook. Spees hoopt via Luister Vrij Bij Mij alle partijen bij elkaar te brengen op één plek, die niet afhankelijk is van de grote ‘social media’ concerns. Luister Vrij Bij Mij is op 12 november gestart als pilot. Als het platform een succes blijkt te zijn, zal het snel worden uitgebreid. 

Keuze Vrij Bij Mij, dat onlangs zijn website drastisch vernieuwde na een succesvolle crowdfunding-campagne, heeft nog meer initiatieven in petto. Eén daarvan is al in een ver gevorderd stadium: Praat Vrij Bij Mij. Via dit platform zullen mensen de mogelijkheid krijgen om professionele hulpverleners te raadplegen met hun zorgen en problemen. Keuze Vrij Bij Mij doet alles onder het motto: “Iedereen Altijd Welkom”. 

Voor Spees, die “organische pianoconcerten” geeft, waarbij mensen via muziek in contact komen met zichzelf en elkaar, is er geen andere optie. “De QR-code is het begin van een wereld waar ik niet in wil leven.”


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.©2023 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.