Nieuws Geo-politiek

Fauci, de Amerikaanse Van Dissel, onder vuur om gruwelijke dierproeven

Fauci
💨

Datum: 31 oktober 2021
Geo-politiek

Martijn Bloem


Anthony Fauci, het boegbeeld van het radicale coronabeleid van de regering Biden, is in de Verenigde Staten in opspraak gekomen vanwege de financiering van gruwelijke experimenten op honden. Het is het zoveelste incident rond de Amerikaanse Jaap van Dissel, die steeds meer onder vuur komt te liggen.

Waarom is Anthony Fauci, baas van de National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) en belangrijkste gezondheidsadviseur van de Amerikaanse regering, nog niet ontslagen of met pensioen gestuurd? De vraag kwam dit keer niet van ‘rechts’, maar van de gerespecteerde onderzoeksjournalist Kim Iversen in het programma The Rising, uitgezonden op 25 oktober door een van de grootste progressieve media-outlets in de VS, The Hill.

Iversen stelde dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking het vertrouwen in Fauci heeft verloren. Zij verwees naar het recent opgelaaide schandaal rond Fauci. Het NIAID blijkt onderzoek te hebben gefinancierd in Tunesië waarbij honden (beagles) werden blootgesteld aan insectenbeten en geïnjecteerd met parasieten. De stembanden van de honden werden afgesneden zodat de onderzoekers geen last hadden van het blaffen. De affaire staat al bekend als Beaglegate.


Het is niet de eerste keer dat Fauci in opspraak is. Iversen memoreert onder meer dat Fauci loog over het financieren van wetenschappelijk onderzoeken in Wuhan, China waarbij ziekteverwekkers dodelijker en besmettelijker werden gemaakt voor mensen. Hij heeft dat ook gedaan tegenover de Amerikaanse Senaat, waar inmiddels een onderzoek loopt. Als hij schuldig wordt bevonden kan Fauci wegens meineed worden veroordeeld. Fauci zelf heeft toegegeven soms te liegen “voor het goede doel”. Het is nauwelijks meer de vraag of hij de Amerikaanse Senaat heeft voorgelogen. 

Fauci ligt ook onder vuur vanwege het voortdurend verplaatsen van spreekwoordelijke doelpalen. Zo zei hij in het begin van de pandemie dat mondkapjes alleen voor zorgmedewerkers nodig waren. Een paar maanden later drong hij erop aan dat iedereen maskers moest dragen. Dit veranderde later naar dubbele maskers. 

Een andere ‘leugen om bestwil’ van Fauci was zijn bewering dat de bevolking tussen de 60-70% geïmmuniseerd zou moeten zijn tegen COVID-19 om het normale leven weer op te kunnen pakken. Langzaam begon hij het percentage steeds hoger op te krikken naar 80% en toen naar 90%. Nu is het volgens hem 99%. Toen hij werd gevraagd door de New York Times naar het veranderende getal gaf hij het percentage omhoog te hebben ‘genudged’ om een hogere vaccinatiebereidheid te creëren.

Fauci stelde ook, in januari 2020, dat asymptomatische transmissie van COVID-19 nauwelijks voorkwam en nog nooit de aanjager was geweest van een infectieuze respiratoire uitbraak. Toch zei hij daarna dat gezonde mensen maskers moesten dragen, 1,5 meter afstand moesten houden en een quarantaineplicht moesten krijgen na een positieve pcr-test, ook al hebben ze geen symptomen. Hij stelt nu dat volledig gevaccineerden mensen nog steeds maskers moeten dragen en hij dreigt zelfs met het niet door laten gaan van Kerstmis.

Volgens een Rasmussen poll heeft nog slechts 41% van de Amerikaanse bevolking vertrouwen te hebben in dr. Fauci. Iversen verwacht dat het vertrouwen verder zal gaan dalen de komende weken als er meer nieuws over zijn persoon naar buiten komt.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.




©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.