Nieuws Opinie

Krankzinnig

column pieter krankzinnig
Bart Maat | ANP
💹

Een idiotere reactie is nauwelijks denkbaar​
Een idiotere reactie is nauwelijks denkbaar
Datum: 26 augustus 2022
Opinie

Pieter Stuurman

Pieter Stuurman

De afgelopen twee jaar is het grootste deel van de wereldbevolking ingespoten met een volledig nieuw farmaceutisch product, dat vergeleken met de traditionele vaccins maar zeer beperkt getest was en waarvan de langetermijneffecten onbekend waren. Een meer riskante onderneming is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Nu blijkt dat er sinds de aanvang van die prikrondes wereldwijd veel meer mensen sterven dan voorheen, wordt er geweigerd de meest voor de hand liggende oorzaak in overweging te nemen. Een idiotere reactie is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Al aan het begin van de coronacampagne werd door wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat lockdowns veel meer gezonde levensjaren zouden kosten dan erdoor gered zouden worden. Desondanks legden de beleidsmakers die lockdowns op. Een slechtere beleidskeuze is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Omdat de capaciteit van de zorg dreigde te worden overschreden, gaf de regering meer dan 100 miljard aan gemeenschapsgeld uit aan allerlei onzinnige coronamaatregelen. Geen cent daarvan ging naar het uitbreiden van die zorgcapaciteit. Een meer onlogisch beleid is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Als reactie op de oorlog in OekraĂŻne, legden de beleidsmakers sancties op aan Rusland. Dat die sancties hoofdzakelijk de eigen bevolking zouden treffen, was voor iedereen die twee economielessen gevolgd heeft te voorzien. Een slechter besluit is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Het regeringsbeleid van de afgelopen periode heeft geleid tot enorm stijgende prijzen van levensonderhoud en scherp toenemende armoede. Desondanks gaan de regeerders honderden miljarden ophalen bij de bevolking om ‘klimaatverandering’ tegen te gaan. Een hartelozer beleid is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Nu de armoede om zich heen slaat, zijn de regeerders voornemens om wonen veel zwaarder te gaan belasten. Voor een gemiddeld koophuis met WOZ-waarde van 389.000 euro betekent dit een lastenverzwaring van rond de 800 euro per maand. Om in het eigen huis te mogen wonen. Een meer misdadige regeling is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Om bepaalde plantjes te beschermen roepen de beleidsmakers dat er teveel stikstof is. Want met meer stikstof zou er zomaar een ongewenst bos kunnen gaan groeien dat die plantjes verdringt. Daarom moeten duizenden boeren ontdaan worden van hun levenswerk en gezinsinkomen. Een meer kwaadaardig beleid is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Terwijl de grote energieleveranciers miljardenwinsten in hun zak steken, kan Ă©Ă©n op de drie huishoudens nu al het hoofd niet meer boven water houden. Kennelijk is dat geen reden tot ingrijpen en staat de overheid toe dat de komende tijd de energierekening van gezinnen tussen de 5000 en 7500 euro per jaar zal stijgen. Het zal voor miljoenen mensen onvermijdelijk resulteren in de onmogelijkheid om in het levensonderhoud te blijven voorzien. Een meer crimineel beleid is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

De regeerders willen blijkbaar liever geen kritiek op hun krankzinnige beleid. Op social media en in andere media wordt er daarom strikt gecensureerd. De overheid heeft steeds beweerd dat dit op eigen initiatief gebeurde van de eigenaren van die media. Uit vrijgekomen documenten blijkt nu dat overheden wel degelijk die censuur hebben opgelegd. Meer hypocrisie is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

In de hele corona-periode heeft de regering beweerd haar beleid te laten bepalen door onafhankelijke wetenschappers van OMT en RIVM. Uit nieuwe informatie blijkt dat die overheid de adviezen in veel gevallen zelf voorschreef. Een leugenachtiger beleid is nauwelijks denkbaar. Het is krankzinnig.

Maar wat me nog het meest verbijstert, is dat hele volksstammen de flagrante krankzinnigheid van al dit beleid niet lijken op te merken. Zijn deze mensen nog wel bij zinnen? Of zouden we moeten vaststellen dat we te maken hebben met een massale uitbraak van zwakzinnigheid? In dat geval regeren de krankzinnigen de zwakzinnigen. Een gevaarlijkere ontwikkeling is nauwelijks denkbaar.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.