Nieuws   Geo-politiek

Brave New Russia


💨

Datum: 12 januari 2022
Geo-politiek
Riley Waggaman

Ook Rusland ontkomt niet aan de tentakels van ‘The Great Reset’. Er zijn vergaande plannen om de Russische samenleving steeds verder te digitaliseren. Zo wordt er in 2024 op universiteiten en hogescholen gezichtsherkenningtechnologie geïmplementeerd, is men bezig met de ontwikkeling van een Russische cryptomunt en worden plannen voor Smart Cities uitgewerkt.

Het Russische parlementslid Mikhail Delyagin zei het treffend in een recente video: “de staat spreekt tegen het volk als tegen de bewoners in bezet gebied, die maar niet willen begrijpen dat ze bezet zijn”. Met de invoer van een landelijke, digitale gezondheidspas zal het bestuur van Rusland volgens Delyagin in handen komen van Big Tech en Big Pharma.

Aan het begin van de pandemie kregen de Russen nog weinig beperkingen opgelegd. De omslag ontstond midden juni, misschien wel door de oplopende frustratie van de autoriteiten over het gebrek aan enthousiasme voor het Russische vaccin Sputnik V. Dit Russische vaccin is ontwikkeld door het Gamaleya Centrum, dat valt onder het ministerie van Volksgezondheid. Directeur Alexander Gintsburg waarschuwde op 15 juni “voor een mogelijk zeer gevaarlijke Moskou-variant.” Een dag later besloot de burgermeester van Moskou, Sergey Sobyanin dat 60% van de werknemers moest zijn gevaccineerd. Hoewel de Moskou-variant een week later was verdwenen, was de deur naar gedwongen vaccinatie opengezet. 

Genomineerd 

Niet dat er in Moskou geen problemen waren met de volksgezondheid. In juni en juli was er een flinke groei van de Covid-gerelateerde ziekenhuisbezetting. Maar de stedelijke gezondheidsdienst gaf toe dat het hier voor een groot deel ging om ziekenhuisinfecties. Patiënten die om andere redenen in het ziekenhuis lagen, testten ook positief op het coronavirus. Volgens Denis Protsenko, hoofd van de corona-afdeling in het Moskouse Kommunarka ziekenhuis, was bij een zeer groot aantal zogenaamde Covid-doden sprake van bloedvergiftiging, veroorzaakt door infecties. Op 15 juni gaf hij echter aan “dat verplichte vaccinatie de enige manier was om het coronavirus te verslaan”. Daarna hij werd genomineerd voor een zetel in de Staatsdoema.

Met de invoering van de meest impopulaire coronamaatregelen, zoals verplichte vaccinatie, werd gewacht tot eind september, na de Doemaverkiezingen. Dat was geheel in lijn met het advies van Annette Kyobe, vertegenwoordigster van het IMF in Moskou. Toen een nieuwe golf van het coronavirus de grafieken steeds verder omhoogstuwde, had iedere regio in Rusland binnen een maand een vorm van verplichte vaccinatie en QR-code.

Waarheid

Anna Popova is hoofd van de federale dienst voor ‘de Bescherming van het Consumentenrecht en de Menselijke Welvaart’. Ze heeft tot 2024 de regels verlengd voor het dragen van maskers en andere ‘hygiënische’ maatregelen en verzekerde de Russen ervan ‘dat de regering niets dan de waarheid spreekt’. Bij gebrek aan informatie kunnen zij zich nauwelijks een zelfstandig oordeel vormen over de ernst van de gezondheidscrisis. Er is geen up-to-date informatie over virus-gerelateerde ziekenhuisopnames en de meest basale informatie, zoals het aantal Covid-doden per leeftijdsgroep, ontbreekt. De gezondheidsdienst van Moskou geeft wel dagelijks een persbericht uit met de nieuwe ziekenhuisopnames en het aantal mensen dat aan de beademing ligt. Ook over de gevolgen van de vaccinaties is men niet transparant. Mogelijke bijwerkingen worden niet bijgehouden. Volgens Poetin is er “geen enkel geval van serieuze complicaties”. Het is niet raadzaam hiertegen in te gaan, want de Russische overheid wil ‘actieve tegenstanders van vaccinaties’ hoge boetes en gevangenisstraffen opleggen. Specifieke doelwitten daarbij zijn artsen en mensen uit de medische beroepsgroep, ‘die met hun anti-vaccinatie activiteiten een bedreiging vormen voor het leven’.

Fundamentele reset

Veronika Skvortsova is chef van het federale Biomedisch bureau en voormalig minister van Volksgezondheid. Ze zit daarnaast in de -door Bill Gates gefinancierde- Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) Hierin zitten ook mensen als Anthony Fauci en dr. Chris Elias, die president is van het Bill & Melinda Gates’ Global Development Program. Skvortsova was als minister van Volksgezondheid betrokken bij gesjoemel met sterftecijfers en mogelijk bij een omvangrijke, financiële fraudezaak, waarbij in 2019 vele regionale Russische leiders werden beschuldigd. Zes maanden later verscheen Covid op het toneel en vaardigden dezelfde autoriteiten, ‘data-gestuurde’ gezondheidsdecreten uit, die neerkwamen op een fundamentele ‘reset’ van het sociale contract tussen staat en samenleving.

Gezichtsherkenningstechnologie 

De Sberbank, dat voor het grootste deel in handen is van de Russische staat, financierde Russisch onderzoek naar medicijnen tegen het virus, maar hield zich tegelijkertijd bezig met de ontwikkeling van ‘gezichtsherkenningstechnologie voor gemaskerde gezichten’. Beide projecten liepen voorspoedig. Sputnik V werd in zes maanden ontwikkeld en goedgekeurd en een dochteronderneming van de Sberbank kreeg het monopolie op de leveranties binnen Rusland. In mei 2020 was de bank klaar om videobewakingssystemen te installeren in Russische scholen en universiteiten waarmee gemaskerde gezichten herkend kunnen worden en iemands temperatuur kan worden gemeten. Moskou is van plan die technologie eind 2022 te introduceren. Het ministerie van onderwijs wil dat in 2024 alle Russische scholen voorzien zijn van gezichtsherkenningstechnologie.
De Sberbank werkt intussen ook met Visa samen aan een ‘biometrische oplossing” voor betalingen en onderzoekt een op de QR-code gebaseerd betalingssysteem. Dat zou mooi aansluiten bij de introductie van de op de QR-code gebaseerde ‘gezondheidsbewijzen’ en bij de introductie van crypto ‘Sbercoin’ waaraan wordt gewerkt met JP Morgan.

Klaar voor de toekomst

Onlangs presenteerde de burgemeester van Moskou een plan waarin staat dat alle inwoners van zijn stad in 2030 een ‘genetisch paspoort’ zullen hebben. De Russen krijgen ook ‘implanteerbare technologie’ die de kosten en betalingen van hun gezondheidsverzekering uitrekent. Met dit ‘Smart City’ ontwerp is Moskou klaar voor de toekomst en voor investeringen van farmaceuten. De Russische regering heeft aangegeven heel graag de handen ineen te willen slaan met Big Pharma. 
Het lijkt erop dat het parlementslid Delyagin goed heeft begrepen waar het naartoe gaat.

 
Wil je alle artikelen lezen?
Koop De Andere Krant bij jou in de buurt, of abonneer nu en krijg elke zaterdag de krant in de bus.
Wil je alle artikelen lezen?
Koop De Andere Krant bij jou in de buurt, of abonneer nu en krijg elke zaterdag de krant in de bus.©2022 De Andere Krant B.V., Amsterdam.
Alle rechten voorbehouden.