Nieuws Maatschappij

De kracht van Geweldloosheid

whenever-you-are-confronted-with-an-opponent-conquer-him-with-love
💨

Datum: 19 januari 2021
Maatschappij

Zondag 17 januari was een dag waarop er in Nederland twee zaken duidelijk zijn geworden. Het goede nieuws van deze memorabele dag was de vrijheid die steeds meer Nederlanders nemen. Ondanks de bizarre politie inzet kwamen er duizenden mensen (tot 8.000 zijn de schattingen) die zich niet meer laten intimideren. De tweede constatering is een pijnlijke. We hebben met een overheid te maken die bewust aanstuurt op rellen om geweld tegen haar eigen bevolking te gebruiken.

Demonstratieverbod
Zoals velen al verwachtten werd de demonstratie op het allerlaatste moment afgelast. Halsema viel definitief door de mand, ze meet met twee maten. Zie haar reactie over het recht van demonstratie van afgelopen juni en vergelijk dat met de gebeurtenissen zoals we deze zich in Amsterdam hebben meegemaakt.


Agent provocateurs
Sinds er demonstraties zijn tegen de vrijheidsbeperkende maatregelen doet de overheid er alles aan om dit protest de kop in te drukken. Niet alleen via niet rechtmatige verboden maar ook door bruut geweld. Het meest ontluisterende hieraan is dat dit geweld uitgelokt wordt door onze eigen overheid. Eerder is in Den Haag gebleken dat agenten in burger, als knokploegen werden ingezet.


Zondag in Amsterdam waren er verschillende groepen zogenaamde Romeo's die geweld hebben uitgelokt. Zie het verslag via Nooit.nl. Ook LNN Media doet verslag van wat er werkelijk gebeurde, zie dit verslag.      

Het antwoord is aan ons
Komende weken zullen we vanuit De Andere Krant aanwezig zijn bij manifestaties voor de vrijheid. Afgelopen zondag is er een standvastige en totaal vredige massa opgestaan die niet te stoppen is. En juist deze groep kan met totale geweldloosheid dit geweld en deze macht weerstaan en breken. We gaan zitten, nemen muziek, bloemen en harten mee en lachen alle Romeo's vriendelijk toe. Komend weekeinde gaat de vrijheid naar Eindhoven!
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.