Nieuws Gezondeid

“Met je voeten in de klei staan is heel gezond”

interview eric laarakker
Beeld: MKFOTOGRAFIE
💨

Interview Eric Laarakker: Hoe groter de variatie in microbiomen, hoe gezonder een organisme​
Interview Eric Laarakker: Hoe groter de variatie in microbiomen, hoe gezonder een organisme
Datum: 8 december 2023
Gezondeid

Peter Toonen

Peter Toonen

De ouders van de Utrechtse paardenarts Eric Laarakker (1964) hadden een groot akkerbouwbedrijf in het Limburgse Well. Eric zwierf vanaf zijn vierde jaar rond in de omliggende bossen die zijn leermeester werden. Daar zag en voelde hij hoe alles in de natuur met elkaar in communicatie is. Later ontdekte hij dat deze communicatie zich voltrekt in voor onze zintuigen moeilijk of niet waarneembare golflengtes. Na vele jaren onderzoek leidde dit tot het ontwikkelen van zogenaamd coherent water (zie deel 1 van het interview in DAK47). In deel 2 gaan we in op de werking van energiefrequenties op onze gezondheid.

Voorafgaand aan het gesprek aan de grote keukentafel in zijn woonhuis, laat Eric mij de grote paardenstal zien en daarna gaan we naar de praktijkruimte waar hij mensen behandelt. Hij laat me plaatsnemen op een soort massagetafel waar ik een koptelefoon mag opzetten en er een apparaatje op mijn borst geplaatst wordt. Ik hoor geluidsgolven in verschillende frequenties die allemaal tegelijk klinken en daarom tamelijk chaotische patronen vormen die ik met mijn brein amper of niet meer kan volgen. De lage tonen kan ik als fysieke trillingen voelen op mijn borst, waar ze mijn thymusklier (of zwezerik) beroeren - het piepkleine orgaan dat voor ons immuunsysteem (of afweersysteem) zorgt. Ik lag op de tafel, maar het was alsof ik ergens anders was. Na de behandeling voelde ik me verkwikt en ontspannen.

Eric vertelt: “Na jarenlang onderzoek hebben we duizenden frequenties gevonden die heilzaam zijn voor lichaam en geest. Via onze website informationmedicine.org kun je deze geluiden downloaden en zelf thuis of in je praktijkruimte gebruiken. Ze zijn bedoeld voor de genezing van mensen en dieren. Deze geluidsfrequenties zijn bruikbaar om beter te mediteren, slapen of ontspannen, maar ook om bepaalde ­lichaamsdelen of organen te herstellen.” In de praktijkruimte zie ik ook stemvorken staan met heilzame frequenties zoals 432 hertz en de Schumannresonantie (de aardetrilling van 7,83 Hz) en zelfs die van goud. “Goud heeft een enorme geneeskrachtige werking als je het goed weet te gebruiken, zowel als geluid en als materieel stofje. We gebruiken goud soms ook om de paarden te genezen. Alles heeft een eigen trillingsfrequentie en iedere frequentie geeft een eigen geometrische vorm. Ik heb wat dit betreft veel gehad aan de boeken van de Amerikaanse kunstschilder, filosoof en uitvinder Walter Russell (1871-1963) en vele anderen zoals het werk van John Stuart Reid, Brits geluidswetenschapper en uitvinder van de CymaScope, een apparaat waarmee geluidsgolven en de geometrische patronen die ze vormen zichtbaar worden in water of andere media, en waarmee water van heilzame eigenschappen kan worden voorzien. De wetenschap hiervan wordt cymatica genoemd en je vindt er veel filmpjes van op YouTube.”

Op een Engelse website waarin cursussen van Reid worden aangeboden, lees ik dat geluid zelfs kanker compleet kan genezen, ontstekingen en pijn kan verminderen en het verouderingsproces kan tegengaan. Met de combinatie van geluid en muziek met water zou je zelfs een heilzaam elixer kunnen maken dat je werkelijk ook kunt drinken.

Eric: “Nadat we jarenlang onderzoek gedaan hadden in de landbouw met de vraag wat wel of niet heilzaam is voor een gezond gewas, zijn we vooral onderzoek gaan doen in de bodem. Er zijn drie cruciale punten voor biologische systemen, en dus ook in ons lichaam, die heel belangrijk zijn maar waarmee we vrijwel niks doen:

Het eerste is dat we meer bacteriën in en om ons lichaam hebben dan dat we lichaamscellen hebben. Zo hebben we alleen al meer dan duizend soorten bacteriën op onze huid zitten. En die hebben we nodig. Dus dat ‘handen kapot wassen’ in de coronatijd was juist heel schadelijk. We hebben meer dan zeshonderd soorten in onze longen, meer dan duizend in de hersenen en meer dan 1.200 in de darmen. Die bacteriën zorgen allemaal voor onze gezondheid. Volgens mij zijn mitochondriën, de energiefabrieken in onze cellen, de schakel naar het microbioom (het geheel aan micro-organismen dat zich in een bepaalde omgeving bevindt - red.). We hebben alleen al zo’n zevenhonderd tot 5.000 bacteriën in iedere cel zitten, die ik daarom ook onder ­microbioom schaar.

De tweede belangrijke factor is het water. Zoals ik in het eerste deel van ons interview al zei, is ons lichaam een bacteriekolonie in een plasje water, aangestuurd door de kosmos. Of anders gezegd: aangestuurd door informatie. Al die informatie, dus ook van de zon en de maan, doet iets met ons. Water speelt een cruciale rol in de informatieoverdracht tussen het microbioom, ons DNA en dat informatieveld. Ouderdomsverschijnselen en een groot deel van chronische ziekten hebben te maken met de achteruitgang van de ­mitochondriënkwaliteit. Hoe beter de communicatie tussen microbiomen, DNA en dat informatieveld, hoe gezonder we zijn. Vandaar het belang van coherent water: dan wordt er beter gecommuniceerd.

Het laatste punt is informatie: miscommunicatie betekent dat er geen informatieoverdracht tussen de cellen in het bindweefsel is en dit leidt tot ziekte. In feite is iedere chronische ziekte een informatieziekte. De belangrijkste informatiebron is de zon. Fotonen zoals van de zon, maar ook van de planten, zijn informatiepakketjes, verzamelingen elektronen. Al onze organen, vooral onze darmen en hersenen, zitten vol met melanine en dit is net als chlorofyl bij plantenbladeren een elektronenvanger. De nervus vagus is je belangrijkste zenuwbaan en die loopt tussen je darmen en je hersenen. Eigenlijk is je buik je eerste brein en je hersenen je tweede, daar zijn hele boeken over geschreven. Die elektronen zijn voedsel voor die bacteriën in je buik en melanine vangt die elektronen. In Tsjernobyl hebben ze paddenstoelen gevonden die met behulp van melanine radioactief afval opeten. We hebben daarom uv-licht keihard nodig, uv is bewustzijn. En dat terwijl we nu met zonnebrandcrème en zonnebrillen bang gemaakt worden voor zonlicht. Uiteraard moet je niet in de winter ineens in de zon op Bali gaan liggen, dat moet je opbouwen en je huid doet dat.

Wij zijn breedband informatie-absorbers, waarschijnlijk ook voor kwamtuminformatie en scalaire golven, maar we zijn allemaal krakende radio’s geworden omdat we gebombardeerd worden met allerlei verstorende informatie. Vergis je daarom ook niet in 4G en 5G-straling. Waarom dragen mannen hun mobieltje in hun broekzak en vrouwen in hun kontzak? Dat is niet goed voor onze vruchtbaarheid. In mijn huis staat ’s avonds de wifi uit, ook voor mijn kinderen.

Leuk voorbeeld: ik was afgelopen jaar met ons gezin op vakantie op Corsica en we stonden in de hoofdstad Bonifacio op een heuvel, in de verte stond onze auto. Als je dichtbij bent, kun je op het knopje drukken van je autosleutel en dan gaan je autolichten branden. Vanaf die heuvel was dat veel te ver weg. Ik hield vervolgens die sleutel tegen mijn hoofd, drukte op het knopje en kon mijn kinderen laten zien waar de auto stond en dus de kracht aangeven van mijn hersengolven. Probeer zelf maar eens. Je hersenen versterken het signaal drie tot vijf keer.

In een kooi van Faraday, waarmee je je kunt afsluiten voor informatie van buitenaf, houden mensen het niet lang vol. Ik nog geen twee minuten, omdat de positieve informatie die we nodig hebben, weg is. We worden dus niet slechts door eten gevoed, maar vooral ook door informatie of door voedsel met voldoende fotonen. Ik drink zelf niet veel water, maar als ik het gebruik is het coherent water met een snuifje Keltisch zeezout, dat zorgt voor een betere opname in de cellen. Eigenlijk kun je qua eten en drinken als norm nemen wat mensen zo’n tienduizend jaar geleden aten en dronken. Toen hadden ze ook nog geen E-nummers.

Hoe groter de variatie in microbiomen, hoe gezonder een organisme is, dus hoe minder kans op auto-­immuunziekten. Een van de grote problemen die we tegenwoordig hebben, is dat veel microbiomen niet meer gezond zijn. Gezond ­microbioom komt uit de aarde, maar 97 procent van de mircrobiomen van onze Aarde zijn in de afgelopen eeuwen vernietigd. Kijk maar eens naar de Netflixdocumentaire ‘Kiss the ground’. Letterlijk met je voeten in de klei staan, is heel gezond. Daar krijg je weer goede informatie van.”



 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.




©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.