Nieuws Geo-politiek

Ongevaccineerde Australiërs mogen land niet uit vanwege WHO-verdrag

wereldjournaal dak 15
Joe Dijkhuis
💨

Welke opties blijven er nog over voor Australiërs?​
Welke opties blijven er nog over voor Australiërs?
Datum: 28 april 2022
Geo-politiek

Elze van Hamelen

Elze van Hamelen

“Welkom in ‘Gevangenis Australië’ waar ongevaccineerde burgers het land niet kunnen verlaten”, schrijft de Australische blogster Joanne Codling op haar site Joannenova. “Australiërs die niet gevaccineerd of niet vaak genoeg gevaccineerd zijn hebben de optie toestemming te vragen het land te kunnen verlaten. Maar als je geen buitenlandse medische zorg nodig hebt, in het buitenland leeft of werkt, of in het ‘nationaal belang’ moet vliegen – dat wil zeggen, je bent een politicus – dan kwalificeer je waarschijnlijk niet voor vertrek.”

Volgens dr. Paul Kelly, Chief Medical Officer, de hoogste medische adviseur van de regering, volgt Australië afspraken die met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemaakt zijn bij het volgen van dit beleid. Op de website van de Australische overheid is te lezen: “De International Health Regulations (IHR) uit 2005 zijn ontworpen om de internationale verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen en tegelijkertijd internationaal reizen en handel doorgang te laten vinden. Als lidstaat van de WHO is Australië verplicht in overeenstemming met de IHR te handelen”.

196 landen hebben deze bindende afspraken ondertekend, waarmee ze zich verplichten “over publieke gezondheid aan de WHO te rapporteren en WHO-procedures te volgen om wereldwijd de veiligheid en publieke gezondheid te beschermen”. Desondanks zijn er 70 landen die ongevaccineerde burgers toelaten, waaronder Frankrijk, Spanje, Griekenland, Denemarken, Cuba, Rusland, en verschillende landen in Afrika en Zuid-Amerika.

Een parlementslid uit de staat Queensland, Gerard Rennick, reageert: “Ik kan me niet voorstellen wat de gezondheidsrisico’s zijn van een ongevaccineerde burger die het land verlaat”.

Welke opties blijven er nog over voor Australiërs om het land te ontsnappen? Codling: “Mensen met een buitenlands paspoort kunnen het land uit, of burgers met een dubbel paspoort die hun Australisch staatburgerschap afleggen, de rest van ons zal het moeten doen met staatloosheid. Misschien kunnen we vluchten op een Indonesische vissersboot, en met wat geluk kunnen we politiek asiel aanvragen op Bali. Zal Indonesië ons accepteren?”

Bronnen:

Lees ook: deanderekrant.nl/nieuws/who-doet-greep-naar-wereldmacht-2022-03-12

In het Wereldjournaal belicht onze speciale medewerker Elze van Hamelen wekelijks belangrijke geopolitieke ontwikkelingen die in de reguliere media niet aan bod komen. Zij richt speciaal op de machtsstructuren die ons leven bepalen. Als u wil weten wat er echt speelt in de wereld, abonneer u dan op De Andere Krant.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.