Nieuws Cultuur

Onze wereld hunkert naar The Great J Set

great j set
Fotografie: Molodec_
💨

De kracht om het kwaad te overwinnen​
De kracht om het kwaad te overwinnen
Datum: 28 december 2022
Cultuur

Jan Bennink


Kerstmis is voor mij het feest van de bevrijder. De geboorte van Jezus Christus, het kind dat in zijn eentje centurions deed knielen, hogepriesters tot wanhoop bracht en wereldrijken deed buigen.

De onomkoopbare strijder tegen corruptie en hypocrisie. Jezus, de revolutionair die zijn volgelingen vond in zondaars, misdadigers, belastinginners en verschoppelingen. Die bezetenen en leprozen genas en de geparfumeerde elite tot razernij dreef, ze marineerde in hun eigen waan, corruptie en hypocrisie.

Het kind dat uitgroeide tot de krachtige man, die nooit met zijn eeltige timmermansvuisten vocht, maar uitsluitend met zijn rake woorden.

Jezus de geboren vluchteling, die vanaf het prilste begin met de dood werd bedreigd, maar terugkeerde naar zijn land, omdat dit de plek was waar zijn strijd gestreden moest worden, waar hij moest sterven, om na drie dagen weer op te staan.

Geen verwijfde allemansknuffelaar met bakkershandjes, zoals de EO en de kerk ons willen laten geloven, maar een onverschrokken guerrillero, die in zijn eentje de duivel confronteerde en zijn verlokkingen versmaadde. Een one man army, dat slechts gewapend met wijsheid, een menigte moorddadige mannen trotseerde, toen zij op het punt stonden een weerloze vrouw te stenigen.

Jezus, de onverbiddelijke sloper, die de loodzware tafels van de geldwisselaars omverwierp, de valse sanhedrin confronteerde en het tuig de tempel uitveegde. Die uiteindelijk gedrenkt in zijn eigen bloed, verraden door zijn eigen naasten en bespot door zijn eigen volk, zijn kruis de berg op sleurde: zijn eigen wrede dood zocht om ons verlossing te geven.

De man die geen gouden koets nodig had om te laten zien dat hij een koning was, maar op een ezeltje Jeruzalem binnenreed.

Jezus is voor mij het levende bewijs dat één enkel kind de wereld kan redden, ook al staat zijn kribbe in een stal. Het bewijs dat de kracht van verandering niet ligt in de massa en de menigte, maar in dat ene kleine vonkje, dat het heilig vuur laat ontbranden.

Ik geloof dat de geboorte van ieder kind, de geboorte is van een nieuwe kans. Dat in de blik van ieder pasgeboren kind het aangezicht van God wordt weerspiegeld.

Dat de volmaakte onschuld de oerkracht herbergt, die alle kwaad kan verzengen en het goede kan laten overwinnen.

Dat ieder kind de kracht heeft het kwaad op deze wereld te overwinnen. En dat het kwaad daar doodsbang voor is.

Omdat het duister het licht nooit zal begrijpen en zich er dus ook niet tegen kan wapenen.

Het is geen toeval dat de heersers van vandaag openlijk de oorlog hebben verklaard aan het kind, zoals Herodes die bij het gerucht van de geboorte van Christus al Jeruzalems eerstgeboren zonen van twee jaar en jonger liet uitmoorden, uit angst voor een grotere koning dan hijzelf.

Geen toeval dat de hogepriesters van nu kinderen het liefst al in de buik van de moeder zien sterven nog voor ze hun eerste kreet kunnen slaken, omdat er te veel mensen op de wereld zouden zijn. Dat op Tweede Kerstdag de abortusklinieken gewoon doormalen, onder het mom van vrije keuze en de bevrijding van de vrouw. En dat de termijn voor abortus steeds verder naar achteren schuift, terwijl het excuus hetzelfde blijft: dat hier geen levend kind wordt gedood, maar slechts een “klompje cellen”.

Geen toeval dat de heiligheid van het ongeboren kind, bij wet wordt geschonden, door hun weefsels botweg tot grondstoffen te verklaren, te gebruiken in farmaceutica, zalfjes en vaccins.

Dat ongeboren kinderen als zielloze producten worden opgekweekt om er proeven op te doen, om er menselijke reserveonderdelen uit te oogsten en er gedrochten mee te fabriceren in een krankzinnige poging Gods schepping te evenaren: chimaeras, intrieste wanstaltige schepsels, balancerend tussen beest en mens.

Geen toeval dat zoveel jonge tieners worden aangemoedigd zichzelf onvruchtbaar te laten maken, door ze te overtuigen dat ze in een verkeerd lichaam zijn geboren en omgebouwd kunnen worden naar iets dat ze nooit zullen zijn.

Geen toeval dat de ooit vanzelfsprekende liefde tussen man en vrouw, zoveel mogelijk wordt vervangen door een dorre lust naar porno en perversie. En dat voor degenen die het er toch op wagen, het steeds moeilijker wordt een kindje te krijgen, omdat hun lichamen zijn aangetast door chemicaliën in eten en drinken, in weekmakers, shampoos en vaccins.

Geen toeval dat de kindertjes die ondanks alles alsnog worden geboren, zo snel mogelijk worden verziekt.

Bedolven onder een regenboogkleurige lawine van drag queen story hours, kleuterlessen in masturbatie en LHBTi en Disneyfilms en Netflixseries doordrenkt met geweld, satanistische hondenfluitjes en nauwelijks verborgen pedo-logo’s.

De monsters waar deze wereld onder zucht, hebben God openlijk doodverklaard, zichzelf al tot koningen van de aarde en heersers over de schepping gekroond.

Een wereld waarin zij de rest van de mensheid naar hartenlust mogen overheersen, misbruiken en tot slaaf mogen maken.

En daarbij kunnen zij, behalve voor het reven van hun inktzwarte lusten, hun rituelen, hun offers aan hun valse Goden en hun perverse verjongingskuren, geen kinderen gebruiken.

Laat staan dat ene, naamloze kind, dat misschien wel nu geboren wordt. Ergens in een kribbe, in een achterbuurt van Kampala of een boerenschuur in Vilnius.

Hun grootste vrees is dat heilig kind dat hen kan verblinden, hen laat kronkelen en hun almacht kan verschrompelen in zijn licht.

Net als tweeduizend jaar geleden.

De hogepriesters en koningen van deze wereld, beseffen maar al te goed waar Kerstmis voor staat.

Het is hoog tijd voor The Great J Set.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.